Crème Brûlée du fikser enkelt
Fremgangsmåte
Tips:
Crème brûléen kan gjerne lages dagen før, mens karamelliseringen må gjøres like før servering.
Her finner du mange gode desserter
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.37 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalg92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Whiskyiskake som er for de voksne
Fremgangsmåte
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 22-24 cm i diameter, ved 160 °C i 30-40 minutter. Avkjøl bunnen.
Skjær aprikosene i strimler og mariner dem i whisky gjerne noen timer. La gelatinplatene ligge i kaldt vann så lenge som det er anvist på pakken.
Visp eggeplommer og melis til eggedosis. Tilsett whisky og halvparten av aprikosstrimlene. Klem vannet ut av gelatinen og løs opp platene i ca. ½ dl kokende vann. Hell den i eggedosisblandingen. Bland i vispet kremfløte. Hell eggekremen over kakebunnen og sett formen i fryseren 3-4 timer.
Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før den skal serveres. Pynt med resten av aprikosstrimlene og evt. høvlet sjokolade.
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG