- Legg de soltørkede tomatene i vann i 20-30 minutter til de blir myke. Hakk mozzarellaosten, tomater, basilikum og olivener og bland alt sammen.
- Bank ut kyllingfiletene og fordel ostefyllet over.
- Rull filetene sammen og bind dem sammen med hyssing. Legg kyllingfiletene på en stekeplate med skjøten ned.
- Stek kyllingruladene ved 200 °C i 15-20 minutter.
- Ta av hyssingen, skjær kyllingruladene i skiver og legg dem på en seng av risotto.
- Lag risottoen mens kyllingruladene stekes:
- Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken blir myk.
- Tilsett ris og safran og spe med vinen og 1 dl kyllingkraft. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert.
- Fortsett med å helle på kraft i fire omganger. All væsken skal være absorbert før neste omgang blir tilsatt.
- Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste ("al dente"). Risottoen skal være kremaktig.
- Ha i smør og parmesan til slutt.
Har du lyst til å lage en annen risotto finner du mange oppskrifter her