Quiche
Fremgangsmåte
Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt til en fast deig. Bruk gjerne en matprosessor. Sett deigen kaldt i 20-30 minutter. Trykk deigen ned i en stor paiform. Prikk godt med gaffel. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til bunnen er svakt gyllen.
Riv squashen grovt på råkostjern. Dryss over litt salt for å trekke ut vann. La det stå ca. ½ time. Press massen gjennom en sikt for å få bort vannet.
Skjær speket kalkunfilet i strimler. Del vårløk i skiver og rødløk i tynne båter og vend dem raskt i litt smør. Legg de soltørkede tomatene noen minutter i kokende vann tilsatt litt olivenolje. Skjær dem deretter i strimler.
Fordel alt i paiskallet. Dryss over ost. Hell over sammenvispet egg, melk, fløte, salt og pepper.
Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 25-30 minutter eller til paien har fått gyllen farge.
Anrett et tynt stykke av paien på hver tallerken. Pynt gjerne med friske urter.
Mange flere lekre paier finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Asparges, grønne bønner og spekeskinke
Fremgangsmåte
- Riv skallet av appelsinen i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann med 1/2 dl sukker. Ha oppi appelsinstrimlene. La trekke i 5 minutter. Avkjøl og ta ut appelsinstrimlene. La dryppe av.
- Trim bønnene og kok dem sammen med aspargestoppene raskt i lettsaltet vann og avkjøl dem i iskaldt vann. La dryppe av.
- Mos eggeplommene med parmesan og olje og smør dette på spekeskinkeskivene. Legg en aspargestopp og en bønne på hver og rull sammen.
- Legg to ruller på hver tallerken med litt appelsinskall på toppen.
Tips:
Denne snacken kan selvsagt serveres fra et større fat.
La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 1.50 l Pris: 1839.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-