Drikke
Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Det er ikke lenge før våren er her for fullt og her får du møte eieren av et av Sancerres eldste og mest berømte vinhus, og smaker 11 unike viner fra hele Loire.
Redaksjonen
16 Mars 2013 - 15:30

Dette får du smake: 11 elegante viner fra Joseph Mellot
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Catherine Corbeau Mellot, eier av huset Joseph Mellot og Olivier Rivain
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 20. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 10.03.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Sancerre, Pouilly Fumé og Loires beste viner i 500 år

Loire-dalen er viden kjent for sine fabelaktige viner, kanskje aller mest for vinområdene Sancerre og Pouilly Fumé hvor man lager hvitviner i verdenstoppen.

Men Loire har så mye mer å by på, slik som leskende roséer og enestående rødviner.

Denne kvelden får vi besøk av selveste Catherine Corbeau Mellot, eieren av et av Loiredalens mest berømte vinhus Joseph Mellot, som i år kan feire 500 års historie som vinmakere.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Loires eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Mellot">Les mer om Joseph Mellot her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Roséviner:

 Hvitviner:

 • Joseph Mellot Quinzy Le Rimonet Sauvignon Blanc 2012, ca kr 175,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Menetou Salon Les Clos du Pressoir 2012, ca kr 190,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Rødviner:

 • Joseph Mellot Saint Nicolas de Bourgeuil le Moulingenet 2011, kr 225,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Chinon les Morinieres 2011, kr 250,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Sancerre le Connetable 2011, kr 275,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

De første historiske skriftene som nevner Mellot som vinhus i Sancerre stammer fra 1513.

Sent på 1600-tallet ble Mellot også kjent i Versailles da César Mellot ble tilegnet den store oppgaven å være rådgiver for Louis XIV sine valg av viner.

I 1969 tok Joseph Mellot over driften av vingården etter faren Alphonse, og i 1984 tok hans sønn Alexandre over driften sammen med sin kone Catherine. Sammen kjøpte de flere nye vinmarker i sentral-Loire.

Da Alexandre døde i 2005 tok Catherine over driften alene, og jobber nå sammen med dedikerte og erfarne medarbeidere.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her