- Timiangravet ytrefilet av rein:
Skjære ytrefileten fri for eventuelle sener. - Kjør sammen alle de andre ingrediensene i en morter eller en blender.
- Dryss lett over fileten og la den ligge i plastfilm natten over med alle krydderene.
(kan også ligge 2 dager for å få mer speket smak)) - Skyll forsiktig av. Og kutt i tynne strimler.
- Rosenkål:
Skrell ned små blader av rosenkålen. - Stekes i panne rett før servering med smør, salt og pepper.
- Syltede beter:
- Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. Trekk av kasserollen av platen.
- Skrell rødbeten og kutt betene i tynne skiver.
- Legges over i kasserollen sammen med syltelaken.
- Disse kan godt lages dagen i forveien for å trekke mer smak i betene.
- Marinert stangselleri:
- Skrell det ytterste av stangsellerien. Dette kastes, siden det er veldig treete og vanskelig å spise.
- Skrell så videre på stangsellerien og legg strimlene i en bolle med isbiter og vann.
- Marineres opp med litt oliven, sitronjuice og salt før servering.
- Persilleemulsjon:
- Kjør sammen spinat, persille og solsikkeolje i blender.
- Ha over i en kasserolle og trekk oljen opp til nesten kokepunkt for å trekke ut smak av fargen av urtene.
- Sil og avkjøl den grønne persilleoljen.
- Visp sammen egg, sennep og spe med oljen til en fin og tykk konsistens.
- Smak til med salt, pepper og presset sitronsaft.