Suppe med kikerter
Fremgangsmåte
- La kikertene renne av i dørslag, skyll dem under kaldt rennende vann og la dem renne av igjen.
- Ha kikertene i en kjele, dekk med 5 cm vann og kok opp. Skru ned varmen og la dem småkoke med lokket delvis på i 2 timer eller til ertene er myke. Tilsett om nødvendig mer vann. La kikertene renne av og sett dem til side.
- Ha kyllingfileter, kraft og 1,2 liter vann i en annen kjele. Kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 10-15 minutter eller til kyllingen er så vidt kokt. Ta opp filetene, strimle dem og sett dem til side.
- Ha kikerter, tomater, safran, løk, ris og linser i kraften som er igjen i kjelen. La det småkoke under lokk i 30-35 minutter eller til risen og linsene er kokt.
- Rett før servering har du i kyllingstrimler, koriander og persille. Varm suppen i ytterligere 5 minutter uten å la den koke. Smak til med salt og pepper.
Denne tykke marokkanske suppen er næringsrik og full av smak.
Her finner du mange flere deilige supper
Mange asiatiske supper du bør prøve
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
Falafel i rødkålbåter med urtedressing
Fremgangsmåte
- Falafel:
La kikertene renne godt av seg og mos halvparten helt med blender eller stavmikser. Den andre halvparten moses bare litt grovt, slik at falaflene får litt tyggemotstand. - Bland alle ingrediensene (unntatt maisenna, salt, sitronsaft, soyasaus og chilipulver) godt i en bolle. Du skal nå ha en ganske fuktig masse. Spe med maisenna og rør godt. Pulser et par ganger med stavmikseren, slik at massen binder seg og blir seig. Den skal være fast nok til at du kan forme små, runde boller, men samtidig klebe litt.
- Smak til med salt, sitronsaft, soyasaus og chilipulver, og eventuelt mer spisskum.
- Stek en liten prøvekake i en varm panne med olje for å sjekke at smaken sitter.
- Sett stekeovnen på 200 grader. Form massen til små runde boller og dypp dem i pankomel. Stek dem på alle sider i en varm panne med olje og stek dem ferdig i ovnen i 8–12 minutter.
- Du kan også fritere falaflene i en stor gryte. Du skal bruke så mye olje at den dekker 1/3 av kjelens høyde. Pass på at den holder seg på rundt 170–180 grader. Friter noen boller av gangen, slik at du hele tiden har full kontroll på oljen!
- Urtedressing:
Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitronsaft. - Servering:
Kast de to ytterste bladene av rødkålen. Skrell deretter av bladene og del dem i passe store biter, slik at de kan brukes som «tacoskjell». - Falaflene serveres i rødkålbladene sammen med urtedressing, tomat, salat og frisk koriander.
Tips:
Du kan også fritere falaflene i en stor gryte. Du skal bruke så mye olje at den dekker 1/3 av kjelens høyde. Pass på at den holder seg på rundt 170–180 grader. Friter noen boller av gangen, slik at du hele tiden har full kontroll på oljen!
Kokkenes kommentar:
Dette er en deilig vegetarrett som med litt planlegging kvelden før blir en drøm å lage til middag. På Smalhans elsket de grønn mat, og denne retten er inspirert av tidligere Smalhans-kokk Lars Knudsen, Karla og vår tid sammen der.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
84 POENG
-
Slik lager du hummus
Fremgangsmåte
Skyll kikertene godt og la drypp av. Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Dryss over litt paprika og spisskummen samt persille før servering. Holder seg i kjøleskap i 4-6 dager.
Mange deilige retter med hummus finner du her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
Squash- og kikertburger
Fremgangsmåte
- Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.
- Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.
- Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.
- Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke.
- Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.
- Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.
- Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.
Tips:
Rødløksmarmelade er et godt og syrlig alternativ til tyttebærsyltetøy. Hvis du ikke liker sennep, er Gul pesto (gresskar) en god om ikke like skarp erstatning.
Har du lyst på en annen burger med kjøtt , finner du mange her
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG