Krydret falafel
Fremgangsmåte
- Ha kikerter i et dørslag og skyll godt under kaldt vann. La dryppe av.
- Varm opp olje i en panne og stek løk og hvitløk myke ved svak varme i noen minutter.
- Ha i en bolle sammen med kikertene og krydderet. Mos med en tresleiv eller potetmoser til grov pure.
- Tilsett persille. Smak til med salt og pepper.
- Pisk egget lett og bland det godt inn.
- Form boller som rulles i brødsmulene.
- Varm opp pannen på ny med mer olje og stek bollene ved middels varme på alle sider.
Tips:
Falalfel kan serveres varme eller kalde, med couscous, hummus, tabbouleh og salat eller i pitabrød.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Krydret linsesuppe
Fremgangsmåte
- Varm opp oljen i en stor gryte. Tilsett hvitløk, løk og ingefær, og la det steke forsiktig i 2-3 minutter.
- Tilsett pastinakk, potet og selleri og la det steke forsiktig videre i 3 minutter. Bland karripastaen godt med grønnsakene og la det surre ca 1 minutt.
- Hell linsene og kraften opp i gryta. La det få et oppkok, slå ned varmen, sett på lokk og la det trekke i 25 minutter eller til linsene er møre.
- Hell blandingen i en matmølle eller hurtigmikser og kjør til massen er glatt. Hell den opp i gryta igjen, tilsett de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper, og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 469.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
Vegetarisk thaigryte
Fremgangsmåte
- Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og hermetiske cherrytomater.
- Det kan være stor forskjell på styrken av karripastaen. Tåler du ikke så sterk mat, kan det være lurt å tilsette litt karripasta først, og heller ha i mer etterhver om du ikke syns det ble stekt nok.
- Ha i terninger av gresskar. Småkok gryten i 8-10 minutter. Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken. Kok ris i en kjele med vann etter anvisning på pakken.
- Åpne bokser med linser og kikerter. Hell dem over i en sikt, og skyll dem godt under kaldt vann. La vannet renne godt av og tilsett linser og kikerter i gryta.
- Rens paprika og vårløk, og skjær dem i biter. Ha paprika- og vårløkbiter i gryta sammen med sukker og limeskall. La gryta koke 2-3 minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Smak til med soyasaus.
Dryss over grovhakket koriander rett før servering.
Prøv en av de andre thaiinspirerte oppskriftene
Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Lasagne med linser
Fremgangsmåte
- Bløtlegg lasagneplatene i vann mens du lager de to sausene.
- Hell linsene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.
- Tomat- og linsesaus:
Varm olje i en panne. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett en skvett hvitvin eller vann sammen med peperoncini/chili og kok inn. Tilsett tomatene og oregano og la surre med en stund. Tilsett så linsene og la surre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ostesaus:
Smelt smør i en kjele. Rør inn melet. Spe med melk under stadig omrøring. La småkoke i minst 5 minutter. - Tilsett muskatnøtt og matfløte og la småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og rør inn revet ost.
Smør en ildfast form. Legg et lag lasagneplater i bunnen. Fordel en tredel av tomatsausen og en tredel av ostesausen oppå. Gjenta to ganger. - Dryss revet ost på toppen.
Dekk med alu-folie og stek ved 180 grader i 20 minutter. - Ta av folien og stek videre i 15-20 minutter til gyllen overflate.
Prøv en av våre oppskrifter på lasagne
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Linseburger med sitronsyltet rødløk
Fremgangsmåte
- Start med å koke grønne linser eller bruk ferdigkokte fra boks. La dem koke til de nærmest går i oppløsning, og la dem avkjøle seg i 10 minutter før du går videre.
- Ha nøtter i matmølla og kjør til grov masse. Det skal ikke bli mel, men grove korn av nøtter. Ha over i en skål og sett til side.
- Rens oliven for stein og kjør til grov masse i matmølla. Det skal ikke bli puré, men tydelige biter av oliven. Ha over i en skål og sett til side.
- Grovhakk løken og stek på middels varme i 1 ts olje til den er blank og myk og har sluppet mesteparten av fuktigheten. Grovhakk hvitløken og la surre med i panna i et par minutter mot slutten. Ha løkblandingen over i matmølla og la den avkjøle seg der.
- Grovhakk soppen og stek den i tørr panne. Etter hvert vil den begynne å slippe væske, og den skal få steke til det igjen er helt tørt i pannen. Den kommer til å krympe masse og det er fint, poenget er å få ut all væsken. Når det har skjedd, ha soppen over i matmølla sammen med løkblandingen.
- Ha linsene over i panna for å få dampet ut fuktighet. De skal ikke steke, bare dampe fra seg noen minutter før de has oppi matmølla sammen med løken og soppen.
- Tilsett så alle krydderene i matmølla og kjør alt til en jevn blanding. Ha i nøtter og kikertmel mens matmølla går på lavt tempo og juster samtidig konsistensen med brødrasp eventuelt mer nøtter eller kikertmel. Den skal bli såpass fast at du lett kan forme kaker av den i hendene uten at den faller fra hverandre eller siger utover. Du kan også prøvesteke en burger i panna for å teste konsistensen.
- Til å forme burgerne kan du bruke en utstikkerform som settes på et penslet bakepapir. Fyll med deig. Burgerne skal være ca 1 cm høye.
- Pensle burgerne med olje også på oversiden og sett bakebrettet i ovnen. Stek først i 15 minutter ved 200 grader og deretter 15 minutter til etter å ha snudd dem. Kjenn på dem med lett finger - den skal ikke sette igjen avtrykk.
- Sitronsyltet rødløk:
Strimle rødløken tynt. Press sitronsaften over. Tilsett litt olje. - Denne oppskriften er hentet fra kokeboken Grønn Bonanza av den entusiastiske vegetarbloggeren Mia Frogner. Bloggen hennes heter da også Green Bonanza.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du mange flotte vegetaroppskrifter
Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de
Her finner du flere oppskrifter på hamburgere
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-