Grillribbe med brune bønner
Fremgangsmåte
- Bløtlegg bønnene og kok dem som angitt på emballasjen.
- Lag en tynn béchamelsaus og smak den til med salt, eddik og mye sukker.
- Sausen tykner av sukkeret. La sausen koke i 5 min.
- Bland i godt avrente bønner, og la alt bli gjennomvarmt.
- Stek grillribben eller sideflesket og dryss på (salt og) pepper.
- Server oppå bønnestuing og gjerne med kokte poteter ved siden av.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
78 POENG
-
76 POENG
Cappuccino av hvite bønner
Fremgangsmåte
- Bløtlegg bønnene i vann i opptil et døgn. Stek løk og hvitløk blank i litt olje.
- Rør i bønnene. Tilsett kraft, laurbærblad, timian og smak til med salt og pepper. La småkoke i 3 timer. Avkjøl.
- Hell i en hurtigmikser og kjør glatt.
- Posjer vakteleggene.
- Legg et posjert vaktelegg og en liten fiskebit i 4 varme espressokopper.
- Varm opp suppen og smak til med salt og pepper. Hell suppen i koppene.
- Drypp over litt trøffelolje og dryss med malt stensopp.
Har du en espressomaskin, kan du skumme opp melken med litt smør. Om ikke, kan du piske varm fløte eller crème fraiche og litt smør med en stavmikser. Legg en klatt på toppen av suppen og pynt med parmesanost og kjørvel.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Frijoles refritos
Fremgangsmåte
- Vann ut bønnene over natten.
- Hell av bløtevannet og skyll. Ha i en kjele og dekk med vann. Kok opp, skum av.
- Ha i den tørkete rød chilien. La koke i 45 minutter eller mer til bønnene kan moses.
- Hell av kokevannet og ta vare på det. Ta ut chilien.
- Varm fettet (eller olivenolje) i en stor stekepanne. Ha i løk og hvitløk. Fres raskt.
- Tilsett bønnene og bland godt mens alt freses i et par minutter.
- Hell i en vid bolle og mos med en potetstapper. Spe med kokevannet.
- Smak eventuelt til med salt.
Du kan bruke bønnestuingen i denne oppskriften
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Ribollita - Toscansk grønnsakssuppe med Chevre fra Haukeli
Fremgangsmåte
- Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten, eller i minst 12 timer.
- Sil av bønnene og kok de deretter opp i nytt vann, senk temperaturen og la bønnene koke/trekke på svak varme i ca 1½ time.
- Kok svineknoken mør i en gryte for seg (ca 1½ time) - ta opp og spar på kokekraften. Pass på å rense knoken for kjøtt mens den er varm - det er dermed lettere å fjerne kjøttet fra benet.
- Kutt alle grønnsakene og baconet i terninger og fres de over middels varme til de blir blanke men ikke tar farge.
- Hell over kraften fra svineknoken og kok grønnsakene møre, ca. ½ time, bland i de hvite bønnene og kjøttet fra svineknoken.
- Smak suppen til med salt og pepper - legg så lagvis med loffen og sett kaldt over natten.
- Varm opp suppen igjen og server denne med et dryss av smuldret Chevre og frisk timian, samt god olivenolje ved servering.
Flere deilige grønnsakssupper finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Lag en broccoliburger
Fremgangsmåte
- Hell bønnene i en sil og skyll godt med kaldt vann. La dryppe av.
- Ha broccoli, bønner, sjampinjong og egg i en foodprosessor. Hell i en bolle, smak til med salt pepper og knust hvitløk og juster konsistensen med brødkrumme. Deigen skal være så fast at du kan lage boller av den.
- Form boller og klapp dem flate til burgertykkelse.
- Varm olje i en stekepanne, middels varme, og stek i ca. 3 minutter på begge sider.
- Yoghurtsaus:
Bland yoghurt med knust hvitløk, salt, pepper, sitron og persille.
Server burgerne med yoghurtsaus eller aioli, burgerbrød eller salat.
Tips1: Hvis du koker broccolien i 2 minutter først blir den lettere å kjøre i foodprosessoren. Du kan også justere med litt vann til du får riktig konsistens.
Tips2: I stedet for sjampinjong kan du bruke 1 pk fetaost. Det gir kraftigere smak.
Her finner du mange vegetarretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Bønnesuppe
Fremgangsmåte
- Bønnene bløtlegges natten over
- Sil bløtevannet av bønnene, skyll dem godt og fjern misfargede bønner.
- Ha bønnene i en stor kasserolle, hell på vann så det dekker, kok opp og la bønnene koke i 2-3 minutter. Sil av kokevannet.
- Skrelte gulrøtter i tynne skiver. Stangselleri i tynne skiver.
- Hell på 9 dl vann, kok opp og ha i resten av ingrediensene unntatt persille. Legg på lokket og la bønnene koke til de er møre, 60-75 minutter (ca 20 minutter i trykkoker).
- Rør i persillen når bønnene er kokt, og smak til med salt og pepper.
Server brød, oliven og eventuelt ansjos til.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
Gulasj med bønner
Fremgangsmåte
- Skrell poteter, løk og hvitløk. Skjær poteter og paprika i terninger og hakk løk og hvitløk.
- Surr grønnsakene litt i en kjele med olje. Rør i tomatpuré og krydder.
- Tilsett buljongen og knuste hermetiske tomater.
- La gryten koke under lokk i ca. 15 minutter.
- Skyll bønnene godt i kaldt vann og la dem renne av. Bland dem inn i gryten.
- Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
78 POENG