- Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten, eller i minst 12 timer.
- Sil av bønnene og kok de deretter opp i nytt vann, senk temperaturen og la bønnene koke/trekke på svak varme i ca 1½ time.
- Kok svineknoken mør i en gryte for seg (ca 1½ time) - ta opp og spar på kokekraften. Pass på å rense knoken for kjøtt mens den er varm - det er dermed lettere å fjerne kjøttet fra benet.
- Kutt alle grønnsakene og baconet i terninger og fres de over middels varme til de blir blanke men ikke tar farge.
- Hell over kraften fra svineknoken og kok grønnsakene møre, ca. ½ time, bland i de hvite bønnene og kjøttet fra svineknoken.
- Smak suppen til med salt og pepper - legg så lagvis med loffen og sett kaldt over natten.
- Varm opp suppen igjen og server denne med et dryss av smuldret Chevre og frisk timian, samt god olivenolje ved servering.
Flere deilige grønnsakssupper finner du her