Østers naturell
Fremgangsmåte
- Børst østersene godt slik at det ikke er noe skallrester på dem. En østerskniv er et nødvendig og godt hjelpemiddel til å åpne østersen med.
- Slik åpner du østers:
Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg. Sett kniven i skillet mellom skallene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten. Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut. - Sjekk at østersen er god ved å lukte på den. Lukter den friskt av hav er den god til å spises, lukter den vondt kasseres den.
- Anrett østersen på grovsalt på et fat. Server østersen naturell eller med sitron, med et drag av grovkvernet svart pepper, med litt cayennepepper eller Tabasco
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillet Norsk Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette
Fremgangsmåte
Vend kongekrabben i litt matolje. Ha på salt og pepper. Grilles i grillpanne til den er medium stekt. Deles i fine biter ved servering.
Skrap avokadoene ut av skallet med en skje. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det hele til en glatt mos i en foodprocessor.
Tomatene rives på et rivjern og legges i en sil over natten.
Smak til med salt, pepper og gressløk. Bland soyaen med brunet smør. Serveres temperert.
Serveres gjerne som forrett.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Hummer med spinat, asparges og kremet saus
Fremgangsmåte
- Kok hummerne i ca ti minutter i saltet kokende vann sammen med dill eller dillfrø. Vannet skal dekke hummerne godt. Obs: kok ikke for lenge.
- Skjær medaljonger av stjerten med skallet på. Knekk klørne.
- Saus: Kok opp hummerkraft og kremfløte. Kok inn til den tykner.
- Kok biter av zucchini og asparges. Fres fersk spinat i smør.
- Arranger hummerne på tallerken, legg opp zucchini, spinat og asparges. Garner med finskåret gressløk.
Tips: Til sausen benyttes hummer- eller skalldyrkraft som kokes etter en klassisk oppskrift. Men det går også bra med ferdig hummerkraft, som finnes ferdige i velassorterte forretninger. Selvfølgelig kan du også kjøpe ferdigkokt hummer.
Flere retter med hummer finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 535.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 778.00 kr Uten utvalg90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Valentineskrei
Fremgangsmåte
- Selleripuré:
Skrell og skjær sellerien i terninger. Kok dem i smør uten at de blir brune, i 3-4 minutter. - Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien.
- Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
- Mos sellerien og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm
- Salsa:
Ha alle ingrediensene unntatt salt og persille i en matmølle og kjør til en jevn puré. - Ha salsaen i en kjele og gi den et oppkok og la den surre over lav varme under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn finhakket persille like før servering.
- Skreien:
Skjær skreifiletene i to jevnstore stykker. Dryss dem med salt og drypp sitronsaft over. - Stek fisken på middels høy varme med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør i ca. 8 - 10 minutter slik at skinnet er sprøtt.
- Snu fileten og stek videre i et par minutter til den så vidt gjennomstekt.
- Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.
- Legg opp fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt. Server med sprø hjertetoast.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Tournedos av storfe indrefilet med friske grønnsaker, potet Anna, og rødvinssaus
Fremgangsmåte
Indrefileten skjæres i fine biffer på ca 180-200 gram. Rundt hver biff legger du en (eller to) skiver bacon, alt etter størrelse. Fest gjerne disse med en tannpirker eller lignende. Krydre med salt og pepper. Stek biffene i panne, med litt olje, først i ca 2 minutter på den ene siden, to minutter på den andre siden. La biffene hvile noen minutter, før du tar dem over på svak varme igjen, i et par minutter til på hver side, før du igjen hviler dem før servering.
Grønnsaker vaskes, renses og kokes. Her velger du det som det måtte være tilgang på i din nærbutikk. F. eks. gulrot, fersk småløk, nepe, brokkoli, blomkål etc.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
83 POENG
Sjokoladefondant med avletter, is, nøtter og bær
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
87 POENG
Hvit sjokolade- og limeparfait
Fremgangsmåte
Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele, og varm opp til kokepunktet under stadig omrøring.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter, klem ut vannet og ha dem over i kjelen. Rør godt. Hell alt over i en bolle og pisk til det er romtemperert, bruk gjerne miksmaster.
Brekk sjokoladen i biter og ha den over i en liten bolle. Sett denne i en kjele med vann og smelt sjokoladen ved middels varm temperatur.
Visp fløten til myk krem.
Eggeblandingen og sjokoladen bør ha lik temperatur når det blandes. Hell sjokoladen i eggeblandingen, rør sammen og vend inn kremen forsiktig til slutt. Fyll massen kremerhusene og frys dem.
Ta ut parfaiten noen minutter før den skal anrettes slikt at den lett slipper formene.
Tips: Ved å koke opp egg og fløte unngår du iskrystaller ved frysing.
Server morellkompotten lun, ikke kjøleskapskald.
Legg bakepapir på stekebrettet. Smør røren/deigen utover i et tynt lag. Legg et lag bakepapir over og stek kjeksen ved 160°C ca. 5 minutter.
Ta ut brettet. Skjær/marker trekanter og stikk ut/marker tre sirkler i hver trekant. Stek videre til kjeksen er lys brun og sprø.
Form kjeksen til en bølge mens den ennå er varm.
Kjeksen kan oppbevares i tett boks et par uker.
Tips: Kjeksen kan selvfølgelig utformes på andre måter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Fritert vannbakkels med sjokolade og sitrus
Fremgangsmåte
Fylles i sprøytepose og fylles i egnede former. Sprøyt i litt ganache og fryses i 2 timer før de friteres i olje ved 165 grader til de er gylne. Rulles deretter i sukker.
Bruk fantasien!
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG