Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele, og varm opp til kokepunktet under stadig omrøring.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter, klem ut vannet og ha dem over i kjelen. Rør godt. Hell alt over i en bolle og pisk til det er romtemperert, bruk gjerne miksmaster.
Brekk sjokoladen i biter og ha den over i en liten bolle. Sett denne i en kjele med vann og smelt sjokoladen ved middels varm temperatur.
Visp fløten til myk krem.
Eggeblandingen og sjokoladen bør ha lik temperatur når det blandes. Hell sjokoladen i eggeblandingen, rør sammen og vend inn kremen forsiktig til slutt. Fyll massen kremerhusene og frys dem.
Ta ut parfaiten noen minutter før den skal anrettes slikt at den lett slipper formene.
Tips: Ved å koke opp egg og fløte unngår du iskrystaller ved frysing.
Server morellkompotten lun, ikke kjøleskapskald.
Legg bakepapir på stekebrettet. Smør røren/deigen utover i et tynt lag. Legg et lag bakepapir over og stek kjeksen ved 160°C ca. 5 minutter.
Ta ut brettet. Skjær/marker trekanter og stikk ut/marker tre sirkler i hver trekant. Stek videre til kjeksen er lys brun og sprø.
Form kjeksen til en bølge mens den ennå er varm.
Kjeksen kan oppbevares i tett boks et par uker.
Tips: Kjeksen kan selvfølgelig utformes på andre måter.