- Selleripuré:
Skrell og skjær sellerien i terninger. Kok dem i smør uten at de blir brune, i 3-4 minutter. - Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien.
- Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
- Mos sellerien og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm
- Salsa:
Ha alle ingrediensene unntatt salt og persille i en matmølle og kjør til en jevn puré. - Ha salsaen i en kjele og gi den et oppkok og la den surre over lav varme under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn finhakket persille like før servering.
- Skreien:
Skjær skreifiletene i to jevnstore stykker. Dryss dem med salt og drypp sitronsaft over. - Stek fisken på middels høy varme med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør i ca. 8 - 10 minutter slik at skinnet er sprøtt.
- Snu fileten og stek videre i et par minutter til den så vidt gjennomstekt.
- Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.
- Legg opp fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt. Server med sprø hjertetoast.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei