Ukens vin
Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge

Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge

For 159,90 får du en ekstra fyldig og innsmigrende hvitvin, for umiddelbar nytelse eller for noen år i kjelleren. Boblene fra samme produsent er også verd å snuse på.
Aase E. Jacobsen
28 Mai 2019 - 14:45
 

Ch. Rioublanc 2018 har enda mer av alt i siste årgang ut. Den sauvignon blanc-dominerte vinen byr på alt av denne druens godsaker som stikkelsbær, annen syrlig frukt, urter og grønt. Det ved siden av frisk syre har gitt en veldig godt balansert smak  som også har et fint mineralpreg.

Det gjør denne vinen til et funn når retter som fisk med smørsaus, alt innen  laks og  ørret samt asparges eller andre vegetarretter står på menyen. 

Se utvalget av hvit bordeauxvin på polet

2018-årgangen fra Bordeaux er fortsatt lite utforsket, men den generelle dommen er at de røde er bedre enn de hvite, men det gjelder først og fremst fraværet av botrytis, såkalt edelråte. For denne type hvit bordeauxvin som ukens vin tilhører, er botrytis uønsket. Derimot er kombinasjonen av mye sol, men ikke for høye temperaturer på dagtid, bortsett fra noen hetetokter i august, ok ikke minst stor forskjell mellom dag- og nattemperaturer, ideell for en tørr hvitvin. Da sikres god syreutvikling samtidig som frukten modnes jevnt. 

Derfor har også ukens vin behagelige 12,5 prosent. Som den hadde i 2016-årgangen som jeg smakte og ble fascinert av for et år siden. 

Her kan du lese mer om den årgangen og om produsenten

 

Fra samme vingård kommer også en annen tidsriktig vin, nemlig Ch. Rioublanc Crémant de Bordeaux Brut Nature, som ikke bare er knusktørr, men også en cremant med karakter. Den har semillon som hoveddrue hvilket har gir mer fedme og kjøttfull i stedet for syrlig frukt. Den har likevel god friskhet og er et like godt matfølge som den uten bobler. Prøv den til spekeskinke, røykelaks eller vegetar. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her