Ukens kake

Bakte epler på californisk vis

Slik kan du også lage eplekake
Foto: (margouillatphotos)

Slik kan du også lage eplekake

Det må medgis at bakte epler ikke er som en eplekake, men denne klassiske desserten dekker det samme behovet.
Aase E. Jacobsen
13 September 2018 - 12:00

De norske eplene er på full fart inn i fruktdiskene. Sesongen er kort og intens, og eplene må nytes nå. Har du epler fra egen hage er det ikke gitt at du klarer å spise dem mens de er på topp. Denne desserten er super når eplene begynner å bli litt melne. Men dne kan også lages av helt sprø epler. Det blir bare en litt annen konsistens. 

Bakt eple kan også serveres til kjøtt

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Californiske bakte epler

Californiske bakte epler

Fremgangsmåte

Skrell eplene tynt og ta ut kjernehusene med en utstikker. Sett eplene i en godt smurt ildfast form og fyll hullet i eplene med en blanding av rosiner, grovhakkede mandler og farin.

Hell ¾ av vinen i formen, legg en smørklatt oppå hvert eple og la formen stå i stekeovnen ved 175 C til eplene nesten er møre, 15-20 minutter, avhengig av eplenes størrelse.

Ta formen ut, hell resten av vinen samt eventuelt tiloversblevet fyll. Pensle eplene med smør og la de stå ytterligere 5 minutter i stekeovnen.

Dryss litt melis over dem og dynk med litt rom eller cognac.

Legg sukkerbiten i en sausemugge eller annet som tåler sterk varme, hell i 2 ss cognac, tenn på denne og hell brennende cognac over eplene idet de serveres.

Bakt eple kan også serveres til kjøtt

Server gjerne med råkrem til.

Har du lyst på en annen kake så finner du godt over 400 oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her