De norske eplene er på full fart inn i fruktdiskene. Sesongen er kort og intens, og eplene må nytes nå. Har du epler fra egen hage er det ikke gitt at du klarer å spise dem mens de er på topp. Denne desserten er super når eplene begynner å bli litt melne. Men dne kan også lages av helt sprø epler. Det blir bare en litt annen konsistens.
Bakte epler på californisk vis
Slik kan du også lage eplekake
Californiske bakte epler
Fremgangsmåte
Skrell eplene tynt og ta ut kjernehusene med en utstikker. Sett eplene i en godt smurt ildfast form og fyll hullet i eplene med en blanding av rosiner, grovhakkede mandler og farin.
Hell ¾ av vinen i formen, legg en smørklatt oppå hvert eple og la formen stå i stekeovnen ved 175 C til eplene nesten er møre, 15-20 minutter, avhengig av eplenes størrelse.
Ta formen ut, hell resten av vinen samt eventuelt tiloversblevet fyll. Pensle eplene med smør og la de stå ytterligere 5 minutter i stekeovnen.
Dryss litt melis over dem og dynk med litt rom eller cognac.
Legg sukkerbiten i en sausemugge eller annet som tåler sterk varme, hell i 2 ss cognac, tenn på denne og hell brennende cognac over eplene idet de serveres.
Bakt eple kan også serveres til kjøtt
Server gjerne med råkrem til.
Har du lyst på en annen kake så finner du godt over 400 oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG