Ukens kake

Fragilité - myk nøttebunn med blåbær- og bringebærmousse

Slik får du mest mulig ut av bærene du har plukket

Slik får du mest mulig ut av bærene du har plukket

Bærene du ikke spiser som de er, bruker du i denne kakeoppskriften. Rett og slett en lekker munnfull.
Aase E. Jacobsen
01 August 2019 - 13:00

Fragilité er et klassisk fransk bakverk som har fått sitt navn på grunn av at de tynne nøttebunnene lett brekker. Fragile betyr skjør på fransk. 

Med bærmousse mellom lagene blir den en myk og deilig smaksopplevelse. Perfekt som dessert når mange skal serveres. 

Se våre andre oppskrifter på fromasjkake

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Fragilité med blåbær- og bringebærmousse

Fragilité med blåbær- og bringebærmousse

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150°C.

Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne. Legg dem på et håndkle, og gni av så mye skall som mulig. Hakk hasselnøttene i en blender, og tilsett brun farin litt etter litt. Sett til siden.

Stivpisk eggehvitene i en skål. Tilsett deretter sukker, litt om gangen, under pisking. Vend blandingen med hasselnøtter og brun farin i marengsen.

Fordel to tredeler av røren i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir, 40 x 30 cm. Tegn et rektangel, 20 x 30 cm, på et nytt bakepapir, og legg dette på et stekebrett. Fordel resten av røren på dette stekebrettet.

Stek ett brett om gangen nederst i ovnen i ca. 15–20 minutter. Avkjøl bunnene.

I mellomtiden lager du moussen. Kok bærene sammen med 1 dl vann i ca. 5 minutter. Tilsett sukker, og la det koke i 5 minutter til.

Bland maisstivelse med 1–2 ts. vann, og rør det inn i bærkompotten. La det koke i 2–3 minutter. Ta gryten av varmen, og avkjøl helt.

Pisk fløten til et lett skum, og vend den inn i bærkompotten.

Skjær den store hasselnøttbunnen over på midten. Legg en av bunnene på et fat, fordel halvparten av moussen på bunnen, og legg den neste bunnen oppå. Smør et nytt lag mousse på, og legg deretter den tredje bunnen på.

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her