Ukens kake
Mørkt øl i kakedeigen gjør underverker

Mørkt øl i kakedeigen gjør underverker

Det mørke ølet gir ekstra smaksdybde til sjokoladekaken. Denne oppskriften gir en veldig holdbar kake. Perfekt for ferien.
Aase E. Jacobsen
19 Mars 2016 - 13:22

Guinness er et veldig mørkt, men ikke sterkt øl. Om du skulle slumpe å ha rester av sterkere øltyper, går det veldig bra å bruke dem i stedet for Guinness. Men ikke bruk øl med uttalt humlekarakter, det vil vri smaken på kaken i en annen retning. Ølets bidrag til denne kakeoppskriften er de mørke sjokolade- og kaffetonene fra malten. 

Du behøver heller ikke bekymre deg for alkoholen, den fordamper under bakeprosessen. Så kaken kan nytes av både barn og sjåfører.

I denne oppskriften er det en luftig glasur på toppen. Den skal illustrere det fine skummet du får når du heller opp en Guinness. Men du kan selvsagt velge en annen type topping - eller ingen - om du foretrekker det. 

Og denne oppskriften kan altså fint lages som muffins. Da blir steketiden kortere, rundt 15 minutter. 

For enda mer påskepreg på muffinsene, prøv denne oppskriften

Neste gang du skal bake brownies, prøv denne oppskriften med mørkt øl

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Guinnesskake

Guinnesskake

Fremgangsmåte

Kakebunnen:
Hell Guinness i en stor kjele og varm opp over middels varme. Tilsett smøret i skiver og smelt dette. La blandingen avkjøle seg noe.
 
Visp inn bakekakao og sukker inn i Guinness- og smørblandingen.
 
Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten, og hell i smørblandingen.
 
Sikt hvetemel og natron, og vend forsiktig inn. Hell blandingen i smurt form og sett inn i forvarmet ovn (175 grader) og stek i ca 25 minutter eller til kaken er ferdig.
 
Avkjøl kaken på rist i formen.
 
Ostekrem:
Visp kremosten lett til den er glatt. Sikt melisen og bland den inn i kremosten til den er klumpfri.
 
Stivpisk kremen og bland forsiktig med kremosten.
 
Legg ostekremen på den avkjølte kaken, slik at den minner om den fløyelsesmyke skumtoppen på den berømte halvliteren.
 
Tips: Vaniljeekstarkt må byttes ut med vaniljesukker eller vaniljeessens (smak til). Vaniljeekstrakt kan lages ved å legge en åpnet vailjestang i 1 dl sprit og lagre dette i 1 mnd.

Sendt inn av Rikke Yasmin Hogstad

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her