Ukens kake
Mørkt øl i kakedeigen gjør underverker

Mørkt øl i kakedeigen gjør underverker

Det mørke ølet gir ekstra smaksdybde til sjokoladekaken. Denne oppskriften gir en veldig holdbar kake. Perfekt for ferien.
Aase E. Jacobsen
19 Mars 2016 - 13:22

Guinness er et veldig mørkt, men ikke sterkt øl. Om du skulle slumpe å ha rester av sterkere øltyper, går det veldig bra å bruke dem i stedet for Guinness. Men ikke bruk øl med uttalt humlekarakter, det vil vri smaken på kaken i en annen retning. Ølets bidrag til denne kakeoppskriften er de mørke sjokolade- og kaffetonene fra malten. 

Du behøver heller ikke bekymre deg for alkoholen, den fordamper under bakeprosessen. Så kaken kan nytes av både barn og sjåfører.

I denne oppskriften er det en luftig glasur på toppen. Den skal illustrere det fine skummet du får når du heller opp en Guinness. Men du kan selvsagt velge en annen type topping - eller ingen - om du foretrekker det. 

Og denne oppskriften kan altså fint lages som muffins. Da blir steketiden kortere, rundt 15 minutter. 

For enda mer påskepreg på muffinsene, prøv denne oppskriften

Neste gang du skal bake brownies, prøv denne oppskriften med mørkt øl

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Guinnesskake

Guinnesskake

Fremgangsmåte

Kakebunnen:
Hell Guinness i en stor kjele og varm opp over middels varme. Tilsett smøret i skiver og smelt dette. La blandingen avkjøle seg noe.
 
Visp inn bakekakao og sukker inn i Guinness- og smørblandingen.
 
Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten, og hell i smørblandingen.
 
Sikt hvetemel og natron, og vend forsiktig inn. Hell blandingen i smurt form og sett inn i forvarmet ovn (175 grader) og stek i ca 25 minutter eller til kaken er ferdig.
 
Avkjøl kaken på rist i formen.
 
Ostekrem:
Visp kremosten lett til den er glatt. Sikt melisen og bland den inn i kremosten til den er klumpfri.
 
Stivpisk kremen og bland forsiktig med kremosten.
 
Legg ostekremen på den avkjølte kaken, slik at den minner om den fløyelsesmyke skumtoppen på den berømte halvliteren.
 
Tips: Vaniljeekstarkt må byttes ut med vaniljesukker eller vaniljeessens (smak til). Vaniljeekstrakt kan lages ved å legge en åpnet vailjestang i 1 dl sprit og lagre dette i 1 mnd.

Sendt inn av Rikke Yasmin Hogstad

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her