Guinness er et veldig mørkt, men ikke sterkt øl. Om du skulle slumpe å ha rester av sterkere øltyper, går det veldig bra å bruke dem i stedet for Guinness. Men ikke bruk øl med uttalt humlekarakter, det vil vri smaken på kaken i en annen retning. Ølets bidrag til denne kakeoppskriften er de mørke sjokolade- og kaffetonene fra malten.
Du behøver heller ikke bekymre deg for alkoholen, den fordamper under bakeprosessen. Så kaken kan nytes av både barn og sjåfører.
I denne oppskriften er det en luftig glasur på toppen. Den skal illustrere det fine skummet du får når du heller opp en Guinness. Men du kan selvsagt velge en annen type topping - eller ingen - om du foretrekker det.
Og denne oppskriften kan altså fint lages som muffins. Da blir steketiden kortere, rundt 15 minutter.
For enda mer påskepreg på muffinsene, prøv denne oppskriften
Neste gang du skal bake brownies, prøv denne oppskriften med mørkt øl