Kakebunnen:
Hell Guinness i en stor kjele og varm opp over middels varme. Tilsett smøret i skiver og smelt dette. La blandingen avkjøle seg noe.
Visp inn bakekakao og sukker inn i Guinness- og smørblandingen.
Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten, og hell i smørblandingen.
Sikt hvetemel og natron, og vend forsiktig inn. Hell blandingen i smurt form og sett inn i forvarmet ovn (175 grader) og stek i ca 25 minutter eller til kaken er ferdig.
Avkjøl kaken på rist i formen.
Ostekrem:
Visp kremosten lett til den er glatt. Sikt melisen og bland den inn i kremosten til den er klumpfri.
Stivpisk kremen og bland forsiktig med kremosten.
Legg ostekremen på den avkjølte kaken, slik at den minner om den fløyelsesmyke skumtoppen på den berømte halvliteren.
Tips: Vaniljeekstarkt må byttes ut med vaniljesukker eller vaniljeessens (smak til). Vaniljeekstrakt kan lages ved å legge en åpnet vailjestang i 1 dl sprit og lagre dette i 1 mnd.
Sendt inn av
Rikke Yasmin Hogstad