I min barndom het desserten fløtepudding, i dag er det bare det italienske navnet panna cotta som gjelder. Som jo betyr kokt fløte. I denne oppskriften er det ikke brukt fløte, det gir en lettere smak, som mange setter pris på sommerstid.
Ukens kake
En slik dessert blir like godt mottatt som iskrem
Panna cotta er fløyelsmyk og lett, og perfekt som dessert på en sommerdag som denne.
Aase E. Jacobsen
05 August 2016 - 12:00
Panna Cotta med bærsaus
Fremgangsmåte
Panna cotta:
Kok melk og sukker uten lokk. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur, fjern eventuell snerk og rør inn kesam og vaniljesukker.
Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt slik at panna cottaen stivner. Det tar ca tre timer.
Bærsaus:
Kok opp vann og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.
Hvelv panna cottaene over på porsjonstallerkener, hell over bærsaus og pynt med litt sitronmelisse.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå