Alle har vel en brunostrest i kjøleskapet som ikke blir brukt. Den er perfekt til å bruke i denne oppskriften. Men den må selvsagt fortsatt smake godt slik at ikke smaken på muffinsene blir skjemt. For denne oppskriften kommer du til å bake flere ganger.
Ukens kake
Brunostmuffins
Foto: (Fotograf Synøve Dreyer 2013.)
Disse muffinsene er perfekt turmat
Ikke det at de erstatter den salte matpakka, men brunosten sørger for ekstra magefyll og energi.
Aase E. Jacobsen
14 April 2017 - 10:50
Brunostmuffins
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker hvitt i en mikser.
- Smelt smør, avkjøl litt og tilsett under omrøring. Sikt i det tørre.
- Rør inn yoghurten og den revne brunosten.
- Fordel røren i 12 former. Dryss over gresskarkjerner.
- Stek i 15 minutter ved 180 grader.
Tips:
Du kan bytte ut halvparten av melet med havremel eller grovt mel for en mer mettende muffins.
Tips:
Du kan droppe gresskarkjernene, bruke andre nøtter eller tørket frukt som rosiner eller tranebær.
Vi byr på mange oppskrifter med muffins
Se andre måter å bruke brunostrester på
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå