Det er slutt på den norske pærehøsten, men importpærene fyller fruktdisken i disse førjulstider. De får ekstra smak når de forberedes som i denne oppskriften hvor de gjør sjokoladekaken ekstra saftig og smakfull.
Sjokoladekake med pærer og kanel
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Sjokoladekake med pærer og kanel
Fremgangsmåte
Pærer:
Kok opp sukker, vann, sitronsaft og kanelstang og rør til sukkeret er løst opp. Ha i pæreterninger, la trekke ett minutt. Ta av varmen, avkjøl litt og ta pærene ut av sukkerlaken som du tar vare på til bruk i matlagring, for eksempel vaffelrøre eller brødbakst.
Kakedeig:
Rør smør og sukker til det blir lett og luftig. Bland de tørre ingrediensene og sikt blandingen i vekselvis med eggene. Rør godt. Ha i kokesjokolade i biter og de avrente pæreterningene.
Hell røren i en godt smurt kakeform (24 cm i diameter) og stek kaken i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter.
Avkjøl kaken og ta den ut av formen. Dryss over melis før servering.
Her finner du veldig mange oppskrifter på sjokoladekaker
Og her er er det utrolig mange oppskrifter på herlige kaker
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
New ZealandVolum: 0.50 l Pris: 86.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-