Tropisk aroma hadde sin storhetstid fra 1950-tallet og utover. Smaken er ikke spesielt tropisk, i hvert fall ikke slik ordet brukes i dag. Men det må være krydderet (muskat og kanel) som ga assosiasjoner til tropene.
Ukens kake
Tropisk aroma
Foto: (creacart)
Denne sjokoladekaken går aldri av moten
Glem brownies. Denne klassiske sjokoladekaken med smak av krydder og lys sjokoladekrem har begeistret generasjoner.
Aase E. Jacobsen
10 August 2017 - 12:00
Tropisk Aroma
Fremgangsmåte
Bunn:
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Bland i sammenvispede egg. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselvis med melken.
Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt form. Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren. Dra gjennom røren med en gaffel for å få til et marmormønster. Stek kaken i rund kakeform, 24 cm i diameter, på 180 grader i ca 30 minutter.
Glasur:
Rør sammen mykt smør, melis, kakao og kaffe. Del kaken i to og smør glasuren mellom lagene og oppå kaken. Hvis det er noe glasur til overs, kan du sprøyte det langs kanten. Pynt med revet mørk sjokolade og evt et lett melisdryss på toppen.
Tips:
Hvis du ikke ønsker marmormønsteret, blander du kakaopulveret i hele røren.
Hvis du ikke ønsker marmormønsteret, blander du kakaopulveret i hele røren.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
EstlandVolum: 0.33 l Pris: 64.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 449.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå