Det er særlig bunnen i denne kakeoppskriften som skiller seg ut ved at den er en blanding av en nøttebunn og en ostekake som til alt overmål har fått hvit sjokolade på kjøpet. Farlig godt, og ikke minst veldig lett å lykkes med.
Hvit sjokolade-ostekake med bringebær
Denne kaken er helt uimotståelig - og lettbakt
Hvit sjokolade-ostekake med bringebær
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175°C.
Kjør valnøttkjerner, kjeks og sukker til en smuldremasse i en foodprosessor. Tilsett smeltet smør og bland sammen. Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen i 10 minutter.
Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen. Hell røren over kakebunnen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter til den stivner rundt kantene. Avkjøl kaken.
Kok opp bringebær og sukker på svak varme. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Rør jevningen inn i bærene. Kok raskt opp til en kompott. Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.
Pynt med friske bringebær og mynteblader og dryss gjerne litt melis over til slutt.
Tips: Du kan selvsagt bruke bringebær fra fryseren i denne oppskriften.
Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
85 POENG