Ukens kake
Denne kaken blir flere enn mor glad for

Denne kaken blir flere enn mor glad for

En vinterlig festkake med masse god og fet krem smaker himmelsk og rekker til mange.
Aase E. Jacobsen
13 Februar 2016 - 14:17

I år er det morsdag og valentinsdag samtidig. Et slikt sammentreff krever noe ekstra godt. Som denne kaken. 

Som også er veldig enkel, men altså veldig smakfull. På alle måter. Den kan pyntes akkurat som du selv lyster - og etter hvilken anledning det er. Røde hjerter passer kanskje enda bedre denne helgen. Men blomsterpynten som anbefales i oppskriften er også midt i blinken.

Det er kombinasjonen av mandelbunnen og den fete mascarponekremen som gjør denne kaken. Dette er absolutt ikke slankekost - og det skal det jo ikke være når du først lager en skikkelig festkake. 

Mascarpone kan brukes til både søte og salte retter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Festkake med mascarponekrem

Festkake med mascarponekrem

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk egg og melis til luftig eggedosis. Smelt smøret. Sikt og vend forsiktig inn hvetemelet og malte mandler. Rør inn smeltet smør.

Pisk eggehvitene stive og hell resten av røren over før du blander forsiktig sammen. Stryk røren forsiktig ut på to stekeplater kledd med bakepapir.

Stek kakebunnene midt i ovnen på 180 °C i 10–15 minutter eller til de er gjennomstekt.

Skjær ut 6 runde bunner på ca. 15–18 cm. i diameter.

Mascarponekrem:
Rør sammen mascarponeost med melis, sitron og vanilje. Pisk kremfløten lett og bland den forsiktig inn.

Montering:
Legg på lag for lag med krem og bunn. Smør så et florlett lag med krem på toppen og rundt kanten av kaken. Det skal være mulig å se kakebunnene gjennom kremen.

 

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Lag et kremmerhus av matpapir og hell sjokoladen over i dette. Klipp et hull i spissen av posen og sprøyt langs kanten av kaken så det renner litt nedover sidene. Pynt kaken etter eget ønske.

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her