Ukens kake
Denne kaken blir flere enn mor glad for

Denne kaken blir flere enn mor glad for

En vinterlig festkake med masse god og fet krem smaker himmelsk og rekker til mange.
Aase E. Jacobsen
13 Februar 2016 - 15:17

I år er det morsdag og valentinsdag samtidig. Et slikt sammentreff krever noe ekstra godt. Som denne kaken. 

Som også er veldig enkel, men altså veldig smakfull. På alle måter. Den kan pyntes akkurat som du selv lyster - og etter hvilken anledning det er. Røde hjerter passer kanskje enda bedre denne helgen. Men blomsterpynten som anbefales i oppskriften er også midt i blinken.

Det er kombinasjonen av mandelbunnen og den fete mascarponekremen som gjør denne kaken. Dette er absolutt ikke slankekost - og det skal det jo ikke være når du først lager en skikkelig festkake. 

Mascarpone kan brukes til både søte og salte retter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Festkake med mascarponekrem

Festkake med mascarponekrem

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk egg og melis til luftig eggedosis. Smelt smøret. Sikt og vend forsiktig inn hvetemelet og malte mandler. Rør inn smeltet smør.

Pisk eggehvitene stive og hell resten av røren over før du blander forsiktig sammen. Stryk røren forsiktig ut på to stekeplater kledd med bakepapir.

Stek kakebunnene midt i ovnen på 180 °C i 10–15 minutter eller til de er gjennomstekt.

Skjær ut 6 runde bunner på ca. 15–18 cm. i diameter.

Mascarponekrem:
Rør sammen mascarponeost med melis, sitron og vanilje. Pisk kremfløten lett og bland den forsiktig inn.

Montering:
Legg på lag for lag med krem og bunn. Smør så et florlett lag med krem på toppen og rundt kanten av kaken. Det skal være mulig å se kakebunnene gjennom kremen.

 

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Lag et kremmerhus av matpapir og hell sjokoladen over i dette. Klipp et hull i spissen av posen og sprøyt langs kanten av kaken så det renner litt nedover sidene. Pynt kaken etter eget ønske.

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her