Ukens drink

Skog tonic

Slik gjenskaper du opplevelsen av norsk natur uten å bevege deg utendørs
Foto: (Dag Dalvang)

Slik gjenskaper du opplevelsen av norsk natur uten å bevege deg utendørs

I denne GT-lignende drinken er det nemlig så å si bare brukt ingredienser fra norsk natur.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2021 - 13:00

Ginen heter Vidda, og det betyr at den er et destillat av vekster som finnes i umiddelbar nærhet av Bryn hvor Oslo Håndverksdestilleri holder til. Og Villbrygg er en småskalaprodusent som er bygd over samme lest, bare at de lager alkoholfrie drikkevarer som kan nytes alene eller brukes som blandevann. 

I den som heter Skog 03 er det granskudd, ryllik og bjørkeblader samt sitrongress som er brukt. Det siste vokser ikke vilt i skogen som de andre, men dyrkes av en som tilhører eliten, nemlig Finn Dale Iversen på Bergsmyrene Gård.

Drikken er brygget som en te som har fått lov å fermentere Skog 03 er laget ved å fermentere et uttrekk av ulike planter, men denne gjæringen resulterer ikke i alkohol, men derimot til at smaken endrer seg. Teblader gjennomgår eksempelvis også en fermenteringsprosess. 

Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd. Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Villbryggs Skog 03 fås kjøpt på en rekke steder i Oslo, men også i andre utvalgte byer, Her finner du oversikten

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Skog tonic drinkoppskrift

Skog tonic drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll isbiter i et glass - rocks eller longdrink avhengig av hvor sterk du vil ha den

Topp opp med Villbrygg Skog 03 og pynt med en grankvist eller rosmarin.

Tips:
Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes - les mer her om alkoholfrie alternativer til gin. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd.

Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Villbrygg

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her