Aperol Spritz er en av tidenes største drinksuksesser, som har avfødt en rekke varianter. Som denne med Limoncello i stedet for Aperol.
Limoncello er en italiensk likørtradisjon som er mest kjent fra Sorrento- og Amalfi-kysten utenfor Napoli. Der dyrkes det en rekke ulike sitronsorter som er godt egnet til akkurat dette formålet.
Les mer om Amalfi-limoncelloen
Sorrento-limoncelloen har også sine spesielle egenskaper
Denne oppskriften er utviklet av barsjef Tomas Ricciardi på Bettola, cocktailbaren vegg-i-vegg med italiaspesialisten Popolare. Hvor den av forståelige grunner er en populær og forfriskende drikk med moderat alkohol.
Han har brukt limoncelloen til Luxardo som er en italiensk (opprinnelig kroatisk) likørspesialist som kjøper ingredienser fra hele Middelhavsområdet, og som er mest kjent for cocktailbæret og den blanke kirsebærlikøren maraschino.
Deres limoncello er ikke like intens og konsentrert som de jeg har smakt fra Napoli-området, men fungerer godt i denne settingen.
Og ikke minst er den eneste limoncello i polets basisutvalg. Har du rester av limoncello i barskapet fra siste italiareise, vet du nå hva du skal bruke dem til. Og prosecco og soda er like lett å få tak i.
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev