Ukens drink

Le Gwamare Ti Ced Tonic

En siste smak av sommer før høsten tar overhånd

En siste smak av sommer før høsten tar overhånd

Romlikør med smak av ingefær og eksotisk sitron gir sammen med tonic en leskende og samtidig smaksintens avskjed med sommeren.
Aase E. Jacobsen
11 September 2020 - 13:00

Romlikør eller Rhum arrangés - er smaksatt og lett søtet rom med fruktbiter i flasken. 

 

Denne tradisjonen finnes i de fleste franske ex-kolonier, som La Réunion, Mauritius, Madagascar og Martinique, og skiller seg fra «spiced rum» ved at den siste kun er tilsatt krydder. Slik rom som også kalles punch au rhum, er den perfekte ingrediens til tiki-drinker og selvsagt Ti punch.

Ti Arrangés de Ced' Gwamare Citron Gingembre er laget av Martinique- og Guadeloupe-rom tilsatt fersk ingefær og Galets-sitron fra La Réunion. Selv om den er lett søtet med sukkerrørsirup, snakker vi om en tørr rom, men med bare 32 prosent.

Cédric Brément

Bak Ti Arrangés de Ced' står Cédric Brément, en franskmann som i 2011 bestemte seg for å gi denne glemte kategorien et nytt liv. Han mintes barndommens familiefester hvor bestefaren laget sin Ti punch. Til å gjenskape minnene velger han det ypperste av tropiske frukter, som plukkes når de er i sesong og som «druknes» i Rhum Blanc Agricole AOC Martinique eller ved å blande inn andre typer håndverksrom. Dette skjer ved at frukten kuttes samme dag som den mottas, puttes på flaske for hånd og uttrekket finner derfor sted helt fram til flasken er tømt. Derfor er alle flasker datomerket. Men før romen tappes i flaskene modnes den i eikefat som har vært brukt til alt fra sauternes og rød bordeaux til sherry og whisky.

Her finner du flere likører fra samme produsent

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - få vårt gratis nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her