Matcha-te er ikke som andre grønne tetyper. Den er laget av utvalgte teblader som er malt opp til et superfint pulver. Den intense grønnfargen oppnås ved at plantene står i skyggen og på den måten utvikler mest mulig klorofyll - som jo gir plantene deres grønnfarge.
Gir koffeinkick
I motsetning til vanlig grønn te får du med matcha-te i deg hele bladet. Det er en av grunnene til at matcha-te er elsket av helsekosttilhengere. Den er stappfull av antioksidanter. Det betyr imidlertid også mer koffein enn med te som er trukket av bladene, faktisk nesten like mye som kaffe, og denne drinken gir derfor et ekstra kick.
Les mer om hvordan du bruker te i drinker
Matcha-te blir bitrere jo varmere vann du bruker. I denne oppskriften brukes kaldt vann og da får du fram teens søte sider. Hvis du ønsker en mer dempet matcha-effekt, kan du halvere mengden.
Perfekt til sushi
Fargen blir dermed ikke så intens, men du får et fint innslag av den typiske umuamikarakteren fra matcha-te.
Prøv denne drinken neste gang du har sushi på menyen - enten som aperitiff, til sushien eller som avslutning.
Du kan selvsagt bruke en annen type gin - bare se her
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev