Ukens drink

Knickerbocker Cocktail

Slik gjenskaper du den historiske smaken av New York
Foto: (Nirian)

Slik gjenskaper du den historiske smaken av New York

Den eldste nedtegnelsen av denne oppskriften er nemlig fra 1862. Pasjonsfrukten og flamberingen derimot er langt mer nymotens, men er heller ikke nødvendig, for den smaker himmelsk uten.
Aase E. Jacobsen
16 August 2019 - 13:00

Det er selveste Jerry Thomas som sørget for å udødeliggjøre Knickerbocker Cocktail, for han inkluderte den i sin 1862-utgave av The Bartender's Guide. Og den versjonen er ikke så ulik dagens, bortsett fra at mengden rom var noe større (1 vinglass mot 5 cl som her). 

Å kombinere bringebær med mer eksotiske ingredienser som rom, appelsinlikør og lime, må sies å ha vært ganske så trendy for 157 år siden. 

Bringebærsirupen lager du selv

I en slik kontekst føyer pasjonsfrukten seg veldig godt inn, selv om verken den eller flamberingen hører hjemme i originaloppskriften. Men så er det knapt noe lenger som er originalt innen bartending. Også denne oppskriften har forandret seg opp gjennom årene. 

Og navnet Knickerbocker brukes om flere drinker som er helt forskjellige. Knickerbocker Martini har på sin side fått navn etter hotellet med samme navn som åpnet sine dører i 1906. Dette hotellets bar er blitt legendarisk siden mange vil ha det til at det var her at bartenderen Martini Arma di Taggia i 1912 for første gang mikset det vi i dag kjenner som Dry martini.  

Her finner du oppskriften på Knickerbocker Martini

Knickerbocker er fra lang tid tilbake blitt brukt for å fortelle at noe kommer fra New York. Derfor heter et av byens baseballag Knicks (egentlig New York Knickerbockers).

Det som kan høres ut som underbuksehumor er egentlig ikke det, selv om det er herfra ordet knickers - altså underbukser - stammer. Det var nemlig et økenavn på de hollandske innvandrerne som bosatte seg i hopetall på det som nå er New York, fra 1600-tallet og utover. Byen het da også New Amsterdam fram til britene erobret den i 1664.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Knickerbocker Cocktail med flambert pasjonsfrukt drinkoppskrift

Knickerbocker Cocktail med flambert pasjonsfrukt drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene utenom pasjonsfrukten i en shaker med is og rist godt. Sil over i et glass med knust is (eller isbiter). 

Tips: Du kan godt slutte her for nå har du en klassisk Knickerbocker Cocktail.

Drypp curacao over den delte pasjonsfrukten. Legg den på toppen av isen. Tenn på og server umiddelbart. 

NB plastsugerør er ut, men bruker du papirsugerør, må du passe på slik at de ikke kommer i nærheten av flammen (som dør fort ut).

Råvarer:
rom
curacao

Bringebærsirupen lager du selv

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her