Ukens drink

Knickerbocker Cocktail

Slik gjenskaper du den historiske smaken av New York
Foto: (Nirian)

Slik gjenskaper du den historiske smaken av New York

Den eldste nedtegnelsen av denne oppskriften er nemlig fra 1862. Pasjonsfrukten og flamberingen derimot er langt mer nymotens, men er heller ikke nødvendig, for den smaker himmelsk uten.
Aase E. Jacobsen
16 August 2019 - 13:00

Det er selveste Jerry Thomas som sørget for å udødeliggjøre Knickerbocker Cocktail, for han inkluderte den i sin 1862-utgave av The Bartender's Guide. Og den versjonen er ikke så ulik dagens, bortsett fra at mengden rom var noe større (1 vinglass mot 5 cl som her). 

Å kombinere bringebær med mer eksotiske ingredienser som rom, appelsinlikør og lime, må sies å ha vært ganske så trendy for 157 år siden. 

Bringebærsirupen lager du selv

I en slik kontekst føyer pasjonsfrukten seg veldig godt inn, selv om verken den eller flamberingen hører hjemme i originaloppskriften. Men så er det knapt noe lenger som er originalt innen bartending. Også denne oppskriften har forandret seg opp gjennom årene. 

Og navnet Knickerbocker brukes om flere drinker som er helt forskjellige. Knickerbocker Martini har på sin side fått navn etter hotellet med samme navn som åpnet sine dører i 1906. Dette hotellets bar er blitt legendarisk siden mange vil ha det til at det var her at bartenderen Martini Arma di Taggia i 1912 for første gang mikset det vi i dag kjenner som Dry martini.  

Her finner du oppskriften på Knickerbocker Martini

Knickerbocker er fra lang tid tilbake blitt brukt for å fortelle at noe kommer fra New York. Derfor heter et av byens baseballag Knicks (egentlig New York Knickerbockers).

Det som kan høres ut som underbuksehumor er egentlig ikke det, selv om det er herfra ordet knickers - altså underbukser - stammer. Det var nemlig et økenavn på de hollandske innvandrerne som bosatte seg i hopetall på det som nå er New York, fra 1600-tallet og utover. Byen het da også New Amsterdam fram til britene erobret den i 1664.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Knickerbocker Cocktail med flambert pasjonsfrukt drinkoppskrift

Knickerbocker Cocktail med flambert pasjonsfrukt drinkoppskrift

Antall porsjoner

1

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene utenom pasjonsfrukten i en shaker med is og rist godt. Sil over i et glass med knust is (eller isbiter). 

Tips: Du kan godt slutte her for nå har du en klassisk Knickerbocker Cocktail.

Drypp curacao over den delte pasjonsfrukten. Legg den på toppen av isen. Tenn på og server umiddelbart. 

NB plastsugerør er ut, men bruker du papirsugerør, må du passe på slik at de ikke kommer i nærheten av flammen (som dør fort ut).

Råvarer:
rom
curacao

Bringebærsirupen lager du selv

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her