Afternoon Tea er en perfekt selskapsform vintertid. Hyggelig så det holder og med mange gode munnfuller - både salte og søte - uten at det er et stort og tungt måltid med mye alkohol, og ikke minst at du kommer deg tidlig hjem. For mange er det den ultimate løsning på selskapelighet.
Ukens kake
Foto: (Dansukker)
Til Afternoon Tea trenger du absolutt en kake som denne
Søt og lett klebrig er denne mandelkaken og perfekt til Afternoon Tea-selskapets drikkefølge, enten det er god te eller bobler.
Aase E. Jacobsen
25 Januar 2024 - 11:00
Mammas mazarinkake
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 °C.
- Kle en rektangulær form 30 x 23 cm eller rund form 26 cm med bakepapir.
- Smelt smøret. Rør imens sammen egg og sukker i en bolle med en sleiv (ikke elektrisk visp).
- Mål opp hvetemel og bakepulver i en bolle, og sett den til side.
- Bland inn melk og bittermandelolje i det smeltede smøret.
- Tilsett mandelmassen og melk/olje i eggeblandingen og deretter i smørblandingen.
Det gjør ingenting om det er litt klumper, de forsvinner under stekingen. - Ha røren i formen, og stek nederst i ovnen i 15-20 minutter.
- Avkjøl, og sikt over litt melis.
Tips:
Siden Dr Oetkers bittermandelolje ikke er i salg i Norge, kan du bruke noen dråper mandelessens.
Tips
Pynt med glasur og strøssel eller smeltet sjokolade.
Her finner du veldig mange kaker du kan bake
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 339.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå