Drikke
Noen av disse hvitvinene er helt i verdensklasse

Noen av disse hvitvinene er helt i verdensklasse

Aase E. Jacobsen
01 August 2014 - 13:40

De aller beste hvitvinene fra Sør-Afrika er ifølge denne testen å finne blant viner laget av mindre kjente druer som roulette blanc, ulike drueblandinger, rene sauvignon blanc-viner og selvsagt vin av chenin blanc.

Bli med å smake sørafrikansk vin du også

Det virker som om sørafrikanerne har fått et veldig godt grep om sauvignon blanc, i hvert fall gir denne testen gode signaler om det.

Les mer om en mester med sauvignon blanc

Men panelet hadde ventet seg mer karakter i chenin blanc som jo er Sør-Afrikas hvite nasjonaldrue.

Den største skuffelsen er imidlertid chardonnayene. Lufta virker å ha gått helt ut av ballongen, om det noen gang var luft å snakke om. Men det er faktisk her storselgerne på det norske markedet har befunnet seg.

Slik ble testen gjennomført:
Testen, som ble gjennomført 12. og 16. juni 2014, omfatter totalt 39 sørafrikanske hvitviner. Smakingen ble foretatt blindt etter druetype og årgang. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her er testens vinnere i de ulike kategoriene

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Den beste sørafrikanske chenin blanc

NEDERBURG ANCHORMAN CHENIN BLANC 2012
85 poeng
En seriøs vin med god moden frukt, bra friskhet og fylde samt pen eikebruk. Den tydelig e sødmen gjør at vinen egner seg best til krydret mat.
Varenr 12438
Bestillingsutvalg
Kroner 179,90

 

Se hvordan resten av chenin blanc-vinene fra Sør-Afrika gjør det

 

 
 
 
 
 
 
 

Den beste sørafrikanske sauvignon blanc

LOMOND SUGARBUSH SAUVIGNON BLANC 2012
86 poeng
Denne hvitvinen konkurrerer med de beste sauvignon blancene fra så vel Loire som New Zealand. Et nydelig følge til rikere retter, både med sjømat og lyst kjøtt.
Varenr.  49181
Bestillingsutvalg
Kroner 175

 

Se hvordan resten av sauvignon blanc-vinene gjør det

 

Se hvordan chardonnayene gjør det

 

 
 
 
 
 
 

Den beste hvitvinen fra Sør-Afrika basert på andre druer og blandinger

SEQUILLO 2008
88 poeng
Denne hvitvinen er laget av en av Sør-Afrikas største vinmakerstjerner, Eben Sadie. Han bruker druer fra gamle vinstokker og det merkes på smaken. Dette er en skikkelig kraftpakke. Prøv den gjerne til lam.
Varenr. 59599
Bestillingsutvalg
Kroner 225

 

Se hvordan resten av de andre vinene gjør det

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her