Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere, Marie Larsson og Hans Tryggvason, begge Håndverkerstuene, Maya Borrevik og Andreas Martinussen, begge BD57, Mikael Niklasson, Gamle Major og Julie Amundsen, Grünerløkka Brygghus.
Slik ble testen gjennomført:
Testen, som ble gjennomført 31. oktober til 2. november, omfatter totalt 49 importerte juleøl. Smakingen ble foretatt blindt etter alkoholinnhold. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.
Poengskalaen er femdelt:
Meget god kvalitet 90-100p
God kvalitet 80-89p
Middels kvalitet 70-79p
Under middels kvalitet 60-69p
Bør unngås 50-59p
Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.