Tester

Spesialpol juni 2018 engelsk musserende møter champagne

Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim
Foto: (Picasa)

Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim

Selv om det høres vilt ut å betale drøye tusenlappen for en engelsk musserende, så er denne fantastiske vinen med klassikerpotensial verd hver krone.
Aase E. Jacobsen
03 Juni 2018 - 15:28

Etter å ha smakt 13 champagner og 13 fra England som alle er kjøpt inn til spesialpolslippet denne uka, ble det dødt løp, hvilket i seg er oppsiktsvekkende. 

Men også et uttrykk for hvilken solid kvalitet britene har klart å opparbeide i løpet av kort tid. Riktignok startet de aller første, Hambleton, å lage musserende vin allerede på 1980-tallet, men det var i en helt annen stil, og langt unna raffinementet som serveres i dag. 

Les mer om hvordan de britiske vinprodusentene jobber her

Det som skille britiske bobler fra franske (champagne) er særlig den intense syrligheten. Og den er det nok mange som betakker seg for, mens andre opplever den som ekstra attraktiv på samme  måte som surøl. 

Mens det er de dyrere spesialcuveene som er kjøpt inn til spesialpolet, finnes det mange gode rimeligere utgaver både i basis og bestillingsutvalget. Toppskårerne er det ikke uventet svært små volum av. Ned mot 60 flasker, mens det av champagnene er langt større volum. 

 

Det aller best kjøpet er det Exton Park Blanc de blancs Brut 2011 som står for. 

Slik er testen gjennomført: 

Vinene er smakt av Aase E. Jacobsen på Vinmonopolets smaking i firkant av lanseringen.

I spesialpolene er det 186 nye viner som blir tilgjengelig fra torsdag den 7. juni kl 10. Det burde derfor være nok til alle siden det kun er en håndfull viner som skaper kø. Det er nemlig kjøpt inn 26987 flasker, både med og uten bobler.

Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de åtte spesialpolutsalgene i landet. 

De åtte polbutikkene som har varene er e-lageret på Vestby (lansering en dag senere), Aker Brygge , CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim. 

 

På neste side finner du de testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her