Tawny uten aldersangivelse

Redaksjonen
16 November 2007 - 13:09

I denne kategorien finner du hele spekteret fra enkle portviner som er velegnet til matlaging til portviner med nok kompleksitet til å kunne nytes til mat.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Tawny uten aldersangivelse

+ (87p)
Noval Tawny Reserve
Quinta do Noval
Portugal - Douro
31544 VSD - kr 179,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Middels dyp rød. Kjølig lagret preg med fine toner av tørket frukt, krydder, sjokolade og mandler.
Smak: Fruktig anslag, god sødme, fin syre, velintegrert alkohol, avslepne fine tanniner, rik og god, sitter lenge. (UÅ)
Mat: Allround.
Vurdering: En svært anvendelig tawny. Meget godt kjøp. 87 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa og tinta roriz.
Alkoholinnhold: 19,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Warre's Warrior Special Reserve
Warre
Portugal - Douro
43981 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Svært mørk tawnyfarge. Mørke toner i duften, krydder som anis, svisker, fat og sjokolade.
Smak: Følger duften, mye søte plommer og kandisert frukt, godt med tanniner, sitter lenge. (UÅ)
Mat: Sjokoladedesserter, iskrem.
Vurdering: En noe atypisk tawny som nærmer seg LBV. Meget godt kjøp. 86 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Robertson's Classic Tawny Port
Robertson's
Portugal - Douro
276 VSD - kr 165,00 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Lys rød. Litt dempet duft av tørket frukt som fiken, noe anis og knekk.
Smak: Søtlig anslag, en del syltet frukt, mye sødme, bløt syre, vokser en del utover mot en lang og småkompleks ettersmak. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: Hadde skåret på bedre friskhet. Vel verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Santa Eufêmia Tawny
Quinta de Santa Eufêmia
Portugal - Douro
41225 Procura - kr 165,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Procura
Farge og duft: Lys varm rød. Moden duft av tørket frukt, bær, plommer, nøtter og sjokolade.
Smak: Fruktig anslag, balansert sødme, god saftighet, myke tanniner, sitter noe. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: En ganske innsmigrende men ikke veldig komplisert tawny. Verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca, tinto cão
Alkoholinnhold: 19,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Fiin Gammel Portviin
Arcus
Portugal - Douro
6727 Vectura - kr 166,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys varm rød. Ganske rik men samtidig noe rustikk duft med en del fiken, anis og knekk.
Smak: Saftig anslag, følger duften med en del syltetøyaktig sødme, varm og ganske rik finish. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: En helt grei tawny. Verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Tradisjonelle portvinsdruer.
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Over 10 år på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Sandeman Fine Tawny
Sandeman & Co
Portugal - Douro
287 VSD - kr 166,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: moden rød. Moden plomme-, rosin- og sviskeduft med litt krydder.
Smak: Veldig innsmigrende anslag, en del sødme, litt i overkant, varm og myk finish. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: Litt kommersiell men verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Flere druetyper.
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Flere års lagring på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Romariz Superior Tawny
Romariz-Vinhos
Portugal - Duero
31081 Vectura - kr 173,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys varm rød. Søte bær- og plommetoner, noe tørket frukt, krydder og vanilje.
Smak: En del sødme, mye syltet plommepreg, noe lagret preg mot slutten, men slutter ganske søt. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: Mangler noe fylde og kompleksitet. Verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, tinta barroca, tinta amarela, tinta roriz, touriga francesa
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinen er fatlaget.
Bestill her:

+ (79p)
Krohn Senador Tawny
Wiese & Krohn Sucrs. Lda.
Portugal - Douro
33395 Vectura - kr 182,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Varm lys rød. Moden og litt enkel bærduft med en del rosiner, karamell samt littalkoholstikk.
Smak: Følger duften, en del sødme og litt liten fylde, svært bløt, mye sødme og noe alkohol i finishen. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: En litt vel enkel tawny som likevel er svært ren. Verd prisen? 79 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca og tinta amarela
Alkoholinnhold: 19,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her