Colheita

Redaksjonen
16 November 2007 - 12:07

Vellagret colheita er et veldig godt alternativ når du er på jakt etter virkelig gammel vin som samtidig er i strålende form. Kanskje noe for ønskelisten?

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Colheita

(94p)
Krohn Colheita 1960
Wiese & Krohn Sucrs. Lda
Portugal - Douro
33350 Vectura - kr 839,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Klar brunlig farge med grønnskjær. Svært kompleks elegant og ikke minst utviklet duft med kaffe, malt, tørket frukt, også banan og eple, karamell, krokan, eksotisk krydder, trevirke, tobakk.
Smak: Følger duften veldig godt, nydelig anslag, flott syre og fine tanniner, en del sødme med svært balansert, sitter utrolig lenge. (UÅ)
Mat: Alene.
Vurdering: En usedvanlig flott 47-åring. Meget godt kjøp. 94 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca og tinta amarela
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (92p)
Hutcheson Feuerheerd Colheita 1957
Hutcheson Feuerheerd
Portugal - Douro
42792 Red & White - kr 1.363,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys gyllenbrun med grønnskjær. Svært kompleks lagret duft med en del trevirke, syltet frukt, karamell, nøtter, nymalt kaffe og sjokolade.
Smak: Svært fruktig anslag, flott konsentrasjon, nydelig frukt samt aromaene fra duften, sitter veldig lenge med noe tanniner samt masse aprikos og mango samt nøtter i finishen. (UÅ)
Mat: Alene.
Vurdering: En 50 årig colheita som er overraskende ungdommelig i frukten. Verd prisen. 92 p (UÅ)
Laget av: Tinta roriz
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Hutcheson Feuerheerd Colheita 1981
Hutcheson Feuerheerd
Portugal - Douro
42791 Red & White - kr 438,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Klar dyp varmrød. Meget elegant duft av aprikos, kaffe, sjokolade, tørket frukt, trevirke og lær.
Smak: Følger duften, svært kompleks med fine lagrete toner, veldig god syre og fine tanniner, veldig lang flott ettersmak med alle tonene fra duften. (UÅ)
Mat: Peiskos.
Vurdering: En nydelig colheita. Godt kjøp. 90 p (UÅ)
Laget av: Tinta roriz, tinta francesca
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Quinta Do Noval Colheita 1976
Quinta Do Noval
Portugal - Douro
46318 VSD - kr 599,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Klar dyp varm rød. Svært elegant duft av tørket frukt, moden frukt, nougat, nøtter, eksotiske kryddertoner samt trevirke.
Smak: Flott fylde i anslaget, god syre, stor sødme som balanseres av krydder og tanniner, varm og rik finish med masse frukt. (UÅ)
Mat: Smaksrike desserter med mye mørk sjokolade.
Vurdering: En svært fruktig og elegant colheita. Vel verd prisen. 90 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga frances, tinta roriz
Alkoholinnhold: 20,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Cálem Colheita 1994
A.A. Cálem & Filho
Portugal - Douro
48925 VSD - kr 297,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Klar rød. Fyldig ung duft av plommer, fruktkompott, nøtter, sjokolade og kaffe samt trevirke.
Smak: Fyldig anslag, fin sødme, gode syrer og tanniner, rik smak følger duften med alle dens mørke toner, lang og rik finish som også byr på tobakk. (UÅ)
Mat: Til en kraftig sigar.
Vurdering: En flott ung colheita. Meget godt kjøp. 89 p (UÅ)
Laget av: 25 % touriga nacional, 25 % tinto roriz, 25 % touriga franca, 25 % tinta barroca
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Romariz Colheita 1963
Romariz Vinhos
Portugal - Douro
30014 Vectura - kr 728,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys brunoransje. Svært utviklet men fortsatt fast og frisk duft av fiken, nøtter, rosiner, krydder og trevirke.
Smak: Bløtt fruktig og overraskende ungdommelig anslag, stor munnfølelse, stor sødme, vokser utover med mye smak i ettersmaken. (UÅ)
Mat: Alene.
Vurdering: En 44-åring i storform. Verd prisen. 89 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca og tinta amarela
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Barão de Vilar Colheita 1996
Barão de Vilar
Portugal - Douro
15197 Vectura - kr 229,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Palmer & Co
Farge og duft: Klar dyp rød. Mørke toner i retning modne mørke bær, kaffe, svisker, krydder, trevirke og litt nøtter.
Smak: Fruktig anslag, god fylde og frukt, noe trevirke utover, fine tanniner, sitter bra. (UÅ)
Mat: Til sigaren.
Vurdering: En ung og fast colheita. Vel verd prisen. 86 p (UÅ)
Laget av: Tinta roriz, touriga franca
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 7 årsfatlagring
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her