Tawny uten aldersangivelse

Redaksjonen
16 November 2007 - 12:09

I denne kategorien finner du hele spekteret fra enkle portviner som er velegnet til matlaging til portviner med nok kompleksitet til å kunne nytes til mat.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Tawny uten aldersangivelse

+ (87p)
Noval Tawny Reserve
Quinta do Noval
Portugal - Douro
31544 VSD - kr 179,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Middels dyp rød. Kjølig lagret preg med fine toner av tørket frukt, krydder, sjokolade og mandler.
Smak: Fruktig anslag, god sødme, fin syre, velintegrert alkohol, avslepne fine tanniner, rik og god, sitter lenge. (UÅ)
Mat: Allround.
Vurdering: En svært anvendelig tawny. Meget godt kjøp. 87 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa og tinta roriz.
Alkoholinnhold: 19,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Warre's Warrior Special Reserve
Warre
Portugal - Douro
43981 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Svært mørk tawnyfarge. Mørke toner i duften, krydder som anis, svisker, fat og sjokolade.
Smak: Følger duften, mye søte plommer og kandisert frukt, godt med tanniner, sitter lenge. (UÅ)
Mat: Sjokoladedesserter, iskrem.
Vurdering: En noe atypisk tawny som nærmer seg LBV. Meget godt kjøp. 86 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Robertson's Classic Tawny Port
Robertson's
Portugal - Douro
276 VSD - kr 165,00 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Lys rød. Litt dempet duft av tørket frukt som fiken, noe anis og knekk.
Smak: Søtlig anslag, en del syltet frukt, mye sødme, bløt syre, vokser en del utover mot en lang og småkompleks ettersmak. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: Hadde skåret på bedre friskhet. Vel verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Santa Eufêmia Tawny
Quinta de Santa Eufêmia
Portugal - Douro
41225 Procura - kr 165,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Procura
Farge og duft: Lys varm rød. Moden duft av tørket frukt, bær, plommer, nøtter og sjokolade.
Smak: Fruktig anslag, balansert sødme, god saftighet, myke tanniner, sitter noe. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: En ganske innsmigrende men ikke veldig komplisert tawny. Verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca, tinto cão
Alkoholinnhold: 19,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Fiin Gammel Portviin
Arcus
Portugal - Douro
6727 Vectura - kr 166,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys varm rød. Ganske rik men samtidig noe rustikk duft med en del fiken, anis og knekk.
Smak: Saftig anslag, følger duften med en del syltetøyaktig sødme, varm og ganske rik finish. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: En helt grei tawny. Verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Tradisjonelle portvinsdruer.
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Over 10 år på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Sandeman Fine Tawny
Sandeman & Co
Portugal - Douro
287 VSD - kr 166,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: moden rød. Moden plomme-, rosin- og sviskeduft med litt krydder.
Smak: Veldig innsmigrende anslag, en del sødme, litt i overkant, varm og myk finish. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: Litt kommersiell men verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Flere druetyper.
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Flere års lagring på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Romariz Superior Tawny
Romariz-Vinhos
Portugal - Duero
31081 Vectura - kr 173,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys varm rød. Søte bær- og plommetoner, noe tørket frukt, krydder og vanilje.
Smak: En del sødme, mye syltet plommepreg, noe lagret preg mot slutten, men slutter ganske søt. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: Mangler noe fylde og kompleksitet. Verd prisen. 83 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, tinta barroca, tinta amarela, tinta roriz, touriga francesa
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinen er fatlaget.
Bestill her:

+ (79p)
Krohn Senador Tawny
Wiese & Krohn Sucrs. Lda.
Portugal - Douro
33395 Vectura - kr 182,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Varm lys rød. Moden og litt enkel bærduft med en del rosiner, karamell samt littalkoholstikk.
Smak: Følger duften, en del sødme og litt liten fylde, svært bløt, mye sødme og noe alkohol i finishen. (UÅ)
Mat: Matlaging.
Vurdering: En litt vel enkel tawny som likevel er svært ren. Verd prisen? 79 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca og tinta amarela
Alkoholinnhold: 19,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her