Dagens rett
Foto: (Anton Dobrea)
Steinbit med blåskjell- og epleragu
Helg betyr at et lekkert fiskemåltid skal på menyen. Denne helgen er det steinbit vi frister med. Og ikke bare frisk fisk, men også hvitvin av minst like høy kvalitet.
Redaksjonen
01 April 2006 - 01:00
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Pannestekt fisk med blåskjell- og epleragu, potet- og pancettaterrine
Fremgangsmåte
- Blåskjell- og epleragu: Rens sjalottløken og finhakk den.
- Ha sjalottløken i en kjele med litt smør, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg.
- Ta ut kjøttet av skjellene og ta vare på dette - sil kraften.
- Skrell eplene og kutt i terninger på 0,5 x 0,5 cm og legg i vann med sitronsaft.
- Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp.
- Rør inn mykt smør litt etter litt i eplesausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Varm epler og blåskjell i halvparten av karrisausen og hell resten av sausen i en annen gryte.
- Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skum opp med stavmikser.
- Potetterrine:
- Kle en stålform med pancetta eller godt bacon.
- Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin eller med en osthøvel.
- Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
- Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen.
- Dekk over med pancetta/ bacon og stek under press i ovnen på ca. 160 grader til potetene er møre, ca. 25-30 minutter.
- Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.
- Stek fisken i smør i en panne. Alternativt i grillpanne. Gni inn med salt og pepper først.
- Fordel epleraguen og sausen i tallerkener og legg fisken oppå.
- Varm potetterrinen og server ved siden av.
Tips: Her kan du godt servere en enklere potetrett enn terrinen, slik som råstekte poteter stekt med baconterninger.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå