- Blåskjell- og epleragu: Rens sjalottløken og finhakk den.
- Ha sjalottløken i en kjele med litt smør, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg.
- Ta ut kjøttet av skjellene og ta vare på dette - sil kraften.
- Skrell eplene og kutt i terninger på 0,5 x 0,5 cm og legg i vann med sitronsaft.
- Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp.
- Rør inn mykt smør litt etter litt i eplesausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Varm epler og blåskjell i halvparten av karrisausen og hell resten av sausen i en annen gryte.
- Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skum opp med stavmikser.
- Potetterrine:
- Kle en stålform med pancetta eller godt bacon.
- Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin eller med en osthøvel.
- Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
- Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen.
- Dekk over med pancetta/ bacon og stek under press i ovnen på ca. 160 grader til potetene er møre, ca. 25-30 minutter.
- Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.
- Stek fisken i smør i en panne. Alternativt i grillpanne. Gni inn med salt og pepper først.
- Fordel epleraguen og sausen i tallerkener og legg fisken oppå.
- Varm potetterrinen og server ved siden av.