Drikke
Sommerøl med trøkk

Sommerøl med trøkk

For å få ekstra smak i sommerølet må du til USAs østkyst.
Aase E. Jacobsen
13 Juli 2012 - 12:42

Brooklyn Summer Ale (97473) er leskende som et sommerøl skal være, men i tillegg har det mye større aromabredde i retning blomster og sitrus. Et supert følge til et sommerlig koldtbord eller piknikmeny. Fylden er også god, så dette ølet fungerer godt til så vel grillet kylling som svin.

Les mer om Brooklyn Brewery her

Grunnen til at dette ølet har mer smak enn hva du vanligvis får når det står «sommerøl» på etiketten, er at det er av ale-typen, altså overgjæret. Bryggerimester Garret Oliver (bildet t.h.) har brukt humlesorter med mye aroma, og dempet bitterhet som Cascade, Fuggle og Amarillo. I tillegg Perle som er av typen bitterhumle.

Les mer om ale her

Totalt ligger sommerølets IBU - måleenhet for bitterhet – på 18 som er det samme som annet sommerøl. Men siden noe av humlen er tilsatt ved slutten av gjæringen, såkalt tørrhumling, har det ekstra humlearoma. Derav blomsterpreget.

Siden den norske sommeren ikke alltid er så varm som vi skulle ønske, passer det like godt med et kraftigere øl på denne tiden av året. I hvert fall når ølet skal følge smaksrik grillmat. «Storebroren»Brooklyn East India Pale Ale (53211) er nå tilgjengelig i basis, i alle fall i de største polbutikkene, og den har mer av alt. Et flott følge så vel grillmat som andre gode kjøttretter.

Lyst til å gå på ølkurs?

20. august 2012 arrangerer Apéritif et spennende ølkurs for deg som har lyst til å bli en ølkjenner.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her