Drikke
Ølkurs 20. august i Oslo - Bli en ølkjenner med Norges fremste ekspert

Ølkurs 20. august i Oslo - Bli en ølkjenner med Norges fremste ekspert

Nå får du muligheten til å lære alt du ikke visste om ølet og dets historie. Bli med på en omfattende og lærerik smaking sammen med en ekte ølsommelier.
Redaksjonen
01 August 2012 - 12:00

Øl er så mye mer enn den sedvanlige pilsneren, og det er utrolig at vann, bygg og gjær kan gi så utrolig mange forskjellige øltyper.

Denne kvelden blir du en ølkjenner i det du får du en grundig innføring i ølets fantastiske verden og smaker ikke mindre enn 12 forskjellige øl sammen med en av Norges fremste øleksperter.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmledingsskjemaet her

Smak 12 unike øl

Det er Amund Polden Arnesen, Norges første ølsommelier, som denne kvelden tar oss igjennom ølets historie og den fantastiske utviklingen vi har sett de siste årene med ølbrygging i Norge.

Han vil lære deg og vise deg i praksis hvordan du skal smake øl, og her vil du virkelig få noen store og smakfulle overraskelser.

Gjennom ikke mindre enn 12 forskjellige øltyper får du nemlig selv lukte, se og smake hvordan malten, gjæren og humlen kan brukes for å få forskjellige smaker på ølet.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmledingsskjemaet her

Norges fremste ekspert

Amund Polden Arnesen har alltid hatt et lidenskapelig forhold til øl, og som første nordmann ble han høsten 2011 akkreditert med tittelen ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London.

Han startet sin karriere som bartender, og ble etter hvert whiskyansvarlig på whiskypuben Dr. Jekylls pub. Han har vært en pådriver for øl og mat i kombinasjon, blant annet med åpningen av restauranten Håndverkerstuene i Oslo.

De siste årene har han også deltatt som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltids kåring av årets øl. Og ikke minst har han vært med i Apéritifs øltestpanel.

I tillegg til å jobbe for den nystartede ølimportøren Beer Enthusiast underviser Amund i fagdelen øl på Norsk Vinfagskoles vinkelnerutdannelse.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmledingsskjemaet her

Ta med deg gode venner og kolleger på denne uforglemmelige ølsmakingen!

Denne kvelden får du smake følgende ølsorter (inkludert i prisen):

Malt:
• Midtfyns Barleywine, kr 79,90 (lanseres september 2012)
• Hornbeer Fundamental Blackhorn, kr 90,60 (lanseres november 2012)

Humle:

Gjær:
• St. Feuillien Saison, kr 42,90 (lanseres september 2012)

Villgjær:
• Bockor Vanderghinste, kr 34,90 (lanseres november 2012)
• Bockor Cuvee de Jacobins, kr 44,90 (lanseres november 2012)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte ølsortene.

  (klikk) 

Tid: Mandag 20. august 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 12.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her