Oppskrifter med krabbe
Krabber med salsa verde og sitronsmør
Fremgangsmåte
- Smelt smøret over svak varme. Det må ikke koke. Hell smøret over i et litermål og la det stå noen minutter slik at melkepartiklene synker til bunnen og eventuelt skum flyter opp.
- Skum av og hell forsiktig det klare smøret over i en annen bolle. Melkepartiklene på bunnen skal ikke med.
- Bland det klare smøret med sitronskall og la det stå noen timer på kjøkkenbenken. Sil av.
- Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og la stå å trekke i 30 minutter slik at smakene får tid til å utvikle seg.
Knekk krabbene åpne eller la gjestene gjøre jobben selv. Server med salsa, godt brød, dillsmør og sitronsmør til å dyppe krabbekjøttet i.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
84 POENG
Krabbe naturell
Fremgangsmåte
Den mest vanlige måten å server krabbe på er naturell. Beregn da 1 krabbe pr. person og noen ekstra av de store klørne. Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den.
Slik koker og renser du krabbe
- Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.
- Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.
- Anrett renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Server gjerne også ferdig knekkede klør - cocktailklør - med dipp til som en liten forrett.
Server krabbe naturell med loff, smør og majones, samt det tilbehøret hjertet ønsker. Ha gjerne et utvalg av hjemmelaget aioli , tzatsiki , krabbedressing , eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.
Lekre krabberetter finner du her
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Krabbesalat med ris
Fremgangsmåte
- Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)
- Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.
- Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.
- Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.
- Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.
- Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.
Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Krabbesalat med sitrus og avocado
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær ut fruktkjøttet i appelsinen og grapefrukten og del filetene i to eller tre, evt i terninger.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen.
- Skyll salaten og riv den evt opp.
- Anrett krabbekjøttet sammen med salat, avokadoskiver og tomatterninger.
- Drypp over dressing og pynt med friske urter.
- Topp med en skje seterrømme. Og dryss over knuste ristede gresskarkjerner.
Tips:
Du kan eventuelt bruke 2-3 krabbeklør pr. porsjon. Eller kongekrabbe som på bildet.
Tips:
Bruk gjerne blandet frisk salat for eksempel frissée, batavia og ruccola eller bare spinatblader.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Cocktailklør av krabbe med gyllen dressing
Fremgangsmåte
- Rør sammen rømme og lime. Smak til med salt og pepper. Dressingen skal være friskt syrlig.
- Tips:
Vil du ha kraftigere gul farge på dressingen kan du røre inn litt gurkemeie. Hell dressingen i en liten bolle og drypp tomatolje eller annen god olje over. - Denne dressingen passer også godt til hel krabbe. Beregn da 1 krabbe pr. person og noen ekstra av de store klørne.
- Legg opp renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Dessuten passer det med majones. Noen bruker også god eddik og pepper på krabben, samt brød.
Tips:
Tomatolje får du hvs du legger soltørkede tomater i solsikke- eller olivenolje noen dager, men du kan også bruke en god olivenolje her.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
81 POENG