Den mest vanlige måten å server krabbe på er naturell. Beregn da 1 krabbe pr. person og noen ekstra av de store klørne. Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den.
Slik koker og renser du krabbe
- Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.
- Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.
- Anrett renset krabbe og klør på fat med båter av sitron og lime. Server gjerne også ferdig knekkede klør - cocktailklør - med dipp til som en liten forrett.
Server krabbe naturell med loff, smør og majones, samt det tilbehøret hjertet ønsker. Ha gjerne et utvalg av hjemmelaget aioli , tzatsiki , krabbedressing , eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.
Lekre krabberetter finner du her
Mange deilige salater finner du her