Det er nok ikke til å stikke under en stol at vi nyter den delikate silden mest i forbindelse med julehøytiden.
Alle de lekre oppskriftene med sild
Visste du at du latt kan lage din egen vri på de klassiske sildesortene?
Sild med smak av jul
Førjulstiden er som oftest veldig hektisk for mange, og det er da ingen som trenger å vite at man tar noen snarveier med silda når du får et så deilig resultat.
Mange av oppskriftene nedenfor baserer seg på ferdige sildetyper, men det er ingen sak å lage den deilige tomatsilden eller kryddersilden fra bunnen av selv.
Her har du en rekke gode oppskrifter som setter en ekstra piff på silden med , men du kan selvfølgelig forsøke deg frem med andre krydder og smaker.
Godt drikke til sild
Vi burde spise langt mer sild enn hva vi gjør i dag, for det er en skikkelig helsebombe.
Når vi skal velge drikke til sild, trenger vi noe som kan hamle opp med fedmen i silden og de mange smakene som du gjerne har i nedlagt sild.
Det klassiske følget til de mange silderettene blir da gjerne et fruktig og leskende øl og en god akevitt ved siden av. Her kommer de fruktige, ikke fatlagrede taffelakevittene til sin fulle rett, men husk at de ikke skal serveres iskalde med gjerne lett temperert.