Stekt skrei med posjert egg og pancetta
Fremgangsmåte
Dekk skreifileten med grovt salt og la den ligge i 20 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
Skjær fileten i jevne porsjonsstykker. Brun stykkene i smør over middels høy varme i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er pent brunt og sprøtt.
Legg dem over i ildfast form og etterstek dem i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Stek pancettaskivene over middels varme i stekepannen så de blir sprø. La dem renne av på tørkepapir.
Kok opp vann til eggene, tilsett 1 ss eddik pr. liter vann. Knekk ett og ett egg i en øse eller liten kopp og la det gli forsiktig ned i vannet, som ikke må boblekoke.
Samle eggehviten om plommen med en skje og la egget trekke i ca, 5 minutter, til hviten er stiv, men plommen fortsatt løs. Ta eggene forsiktig opp med hulløse.
Legg opp fisken på varme tallerkener med egg og pancetta. Hell smør fra stekepannen rundt.
Skjær et snitt i egget i det retten settes på bordet, slik at plommen renner ned over fisken. Kvern litt pepper over og server brød eller kokte poteter til.
Tips: Pancetta er italiensk bacon, men her kan du selvsagt også bruke tørrsaltet norsk bacon av god kvalitet.
Deilige oppskrifter med torsk og skrei
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
SveitsVolum: 0.38 l Pris: 112.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
Skrei med pesto og grønn asparges
Fremgangsmåte
- Skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss over salt og la ligge 15 minutter.
- Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.
- Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.
- Pesto:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus. -
Saus:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. vaniljesaus. - Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.
- Kok aspargesen i rikelig godt saltet vann i maks 2 minutter.
Skreien serveres med pesto, kokte poteter og aspargesen.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
80 POENG