- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
- Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.
- Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
- Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
- Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
- Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
- Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
- Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.
- Potetmos: Skrell potet og skjær i skiver.
- Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Se våre andre oppskrifter med skrei