Ferske reker med aioli eller alioli og agurksalat
Beregn ca 4-500 g reker med skall pr porsjon.
Gjem rekeskallene og lag den herligste kraft
Spansk alioli
Fremgangsmåte
- Kjør poteten sammen med hvitløk, sennep, sitronsaft, tabasco og safran i foodprocessoren eller i mikseren.
- Tilsett eggeplommene og litt vann. Kjør til en glatt masse og spe med oljen dråpevis til en tykk majones.
- Smak til med salt, pepper og evt. mer sitron.
Tips: Prøv dette til rekene, grillmaten eller i stedet for den vanlige majonesen.
Flere gode sauser og majoneser finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Enkel spansk alioli
Fremgangsmåte
- Knus hvitløksfeddene i en morter til det hele skummer.
- Tilsett olivenolje dråpe for dråpe mens du rører kraftig hele tiden i samme retning. Når rundt halvparten av oljen er rørt inn, kan du tilsette den i en tynn stråle.
- Smak til med sitron og salt.
Tips: Server denne aliolien til reker eller fiskeretter, supper eller grillmat. Denne spanske varianten benytter seg ikke av egg slik den mer vanlige aiolien man finner i ellers.
Les hele den spennende artikkelen her om å sette smak på rekene
Drikke som passer til denne oppskriften
Agurksalat
Fremgangsmåte
- Riv agurkene på den groveste siden av rivjernet.
- Dryss over litt salt og ha agurkmassen i et dørslag. La stå i minst 30 minutter for at mest mulig av væsken skal renne av.
- Bland ingrediensene til marinaden og bland med den "tørre" agurkmassen.
Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmat, til sommerens fisk- og skalldyrretter, eller er deilig på egen hånd.
Mange flere gode salater finner du her