Saltsmaken har en tendens til å overdøve den naturlige sødmen i rekene, derfor er den det viktigste forholdet å ta hensyn til når vi velger vin. Selvsagt i tillegg til den litt skarpe hvitløksmaken.

 

Sødme til saltet

På vinsiden leter vi derfor etter en hvitvin som ikke er for delikat, en enklere og mer robust stil. Salt mat foretrekker dessuten ofte en vin med noe sødme. Som i denne rieslingen fra Mosel, Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2017. En fruktig og lett vin med god syre og en del, men likevel balansert sødme. Hvilket er en tilnærmet perfekt kombinasjon til rekene med tilbehør.

 

Ikke alle liker denne type vin, altså en vin med lett restsødme. Den sørfranske hvitvinen Cuvee Christer Berens La Motte 2017 er imidlertid i en vinstil alle vil like. Veldig aromatisk, blomsterpreget og fruktig med god friskhet. En vin som er lett å like og som gir utrolig mye vin for pengene. Og til rekene og tilbehøret går den helt supert.

For mange er øl til rekene det eneste riktige og med dagens store utvalg på polet er det lett å finnes godt følge til rekene. Særlig er hveteøl et godt valg. Danske Bøgedal Hvede er en god match for den som liker et øl med godt skum. Og klassiske Ayinger Brauweisse Hefeweissbier er en virkelig lekkerbisken til rekene. Det gjelder også Ægir Kveite Witbier.

 

En rund skarp en

Frister det med en skarp en til ølet, er Arvesølvet Helt Klar som skapt for denne utgaven av reker og majones.

Både duft og smak byr på god frisk sitrusfrukt med noe karve og dill. En frisk akevitt som balanserer både de salte rekene og majonesen til perfeksjon, enten du serverer den avkjølt, eller ved 18 grader for å få frem flest mulig aromaer.

På neste side finner du oppskriftene du trenger

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her