Hva drikker du så til grillet mais? Det er vel så mye et spørsmål om hva du serverer ved siden av.

I USA er maisen et selvfølgelig tilbehør til annen grillmat som biff og hamburgere. Men den kan altså nytes alene, eller bare med litt god skinke eller spekepølse.

Chorizo eller andre grove pølser med eller uten chili, selvfølgelig grillet, passer utmerket.

Mais er ganske søtt og magert, derfor tilfører vi fett, enten i form av smør eller olje, og litt syre i form av sitron eller sennep, samt krydder. Men det er og blir lettfordøyelig og drikken må derfor være i samme stilen.

Et lyst øl, gjerne med litt fruktsødme, er godt til, som Sierra Nevada Pale Ale. Et lett og sommerfriskt øl som fungerer godt til grillet mais med kryddersmør og kanskje litt spekemat.

Er det mer trøkk i kombinasjonen, trengs et øl som følger opp. 7 Fjell Fløien IPA har mye av alt, men fortsatt er det veldig balansert og trives sammen med krydder og sødme i maten. 

Smørsmak
På vinsiden er førstevalget hvitt. Kryddersmøret gir assosiasjoner direkte til et litt varmere klima, hvor enkelte hvite druer ofte gir vinene smørsmak. dA Chardonnay er akkurat slik, frisk og fruktig men på den "fete" siden. Perfekt til den grillete maisen med kryddersmør og med litt spekeskinke ved siden av. Det er også Ca' Rugate Soave San Michele, men stilmessig mye tørrere og friskere. 

Vi kommer ikke unna amerikansk chardonnay, men holder oss unna de mest smørsmakende, og går for en med mer friskhet som Wente Morning Fog Chardonnay 

De klarer imidlertid ikke helt det kraftigste tilbehøret som chorizo, grove pølser eller chilipølsene. Men det skal jo litt til.

Takler litt mer krutt
De som liker at det river godt, kan øke krydderstyrken i retten ytterligere ved å gi på med litt mer kajennepepper i smøret eller servere noen heftige chili- eller cajunpølser (altså med smak fra sørstatene) ved siden av.

Slike pølser setter spor etter seg og da må du søke trøst i en riesling fra Tyskland som byr på nydelig fruktsødme kombinert med flotte syrer som både mildner møtet med chilien og renser fettet i pølsene og kryddersmøret.

Som hos Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese. En fruktig og god vin med en del sødme som trenger krydder å bryne seg på. Men husk at den må serveres godt avkjølt, 6-7 grader.

Hvis du foretrekker en tørrere utgave er så vel Qvinterra Riesling som Bott-Geyl Kronenbourg Riesling gode valg til. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her