Oppskrifter med blåbær
Oppskrifter på kaker og desserter med blåbær
Kanadiske blåbærpannekaker
Fremgangsmåte
Pisk eggene lett. Bland sammen alt det tørre og tilsett eggene, smeltet smør og melk.
Rør godt sammen til du har en glatt røre og la stå i noen minutter.
Hell en øse røre i stekepanna på middels varme og slipp 6-7 blåbær på hver pannekake. Stek dem i litt smør til de er gylne på begge sider og gjenta til du har brukt opp all røren.
Serveres rykende varme med friske blåbær og selvfølgelig lønnesirup.
Gode pannekakeoppskrfiter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Grove pannekaker med friske bær
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til en glatt røre.
Dekk til røren og la den svelle i ca. 30 minutter.
Varm en stekepanne på middels varme og ha i litt olje eller smør.
Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt i stekepannen.
Snu pannenkaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekakene skal være gulbrune på begge sider.
Server nystekte pannekaker med friske eller rørte blåbær og en god suppe til.
Her finner du flere gode oppskrifter på pannekaker
Tips: Bruk de friske bærene du liker best slik som bringebær, rips eller jordbær.
Lag en av disse deilige suppene og server til pannekakene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Napoleonskake med blåbær
Fremgangsmåte
- Ta butterdeigen ut av fryseren og la platene tines i ca 15 minutter.
- Sett på ovnen, rett temperatur er oppgitt på pakken.
- Rør halvparten av blåbærene og sukker til sukkeret er oppløst. Resten av blåbærene skal være hele.
- Kjevle butterdeigplatene lett og skjær hver plate i to.
- Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.
- Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker.
- Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker.
- Bland inn halvparten av de hele, friske blåbærene i kremen. Resten sparer du til pynt.
- Legg fire butterdeigskaker på fat eller asjetter. Ha rikelig med blåbærkrem på hver av dem.
- Pynt med de friske blåbærene og legg de fire andre kakene oppå som et lite lokk.
- Kakene må serveres straks.
TIPS: Ønsker du søtere krem bruker du mer sukker. Du kan gjerne pynte kakene med et melisdryss. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre bær.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Ostekake med blåbær
Fremgangsmåte
Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
Knus kjeksen, gjerne i en foodprosessor eller i en morter.
Tilsett smeltet smør og kjør eller rør til du får en jevn masse.
I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca. 3 timer.
Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med friske blåbær.
Her du veldig mange oppskrifter på herlige kaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Bærkake i liten langpanne
Fremgangsmåte
Pisk smør og sukker lyst og luftig.
Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker.
Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne.
Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter.
Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt. Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.
Her finner du veldig mange oppskrifter på deilige kaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG