Oppskrifter med blåbær
Oppskrifter på salte retter med blåbær
Marinert laks på blåbærpure med litchi- og kirsebærsalsa
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle og bland godt sammen, smak til med salt og pepper. Ha marinaden over laksefileten og gni den godt inn. La laksen ligge i marinaden i kjøleskapet over natten.
Varm en stekepanne til den er glovarm og stek laksefileten på alle sider slik at den får en fin stekeflate, men fremdeles er rå i midten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Stekt kveite med kantarellstuing, saltbakte poteter og blåbærsaus
Fremgangsmåte
- Start med sausen. Kok kraft og blåbær i ca. 1 time til kraften får god smak av bærene.
- Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.
- Hvordan koke din egen kraft
- Saltbakte poteter:
- Varm stekeovnen til 180 grader.
- Skrubb og tørk potetene og legg dem i et ildfast fat med salt i bunnen. Dryss salt over potetene og bak dem til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
- Børst av overflødig salt før servering.
- Kantarellstuing:
- Skjær soppen i mindre biter og stek dem gylne i smør sammen med løken.
- Hell på vin og sitronsaft og la det koke nesten helt inn. Tilsett fløten og la stuingen småkoke til den tykner.
- Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk før servering.
- Kveite:
- Skrap skinnet på kveiten. Dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
- Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i fire jevnstore stykker.
- Brun fisken godt i litt olje og smør over middels høy varme på skinnsiden, ca. 5 minutter til skinnet blir sprøtt.
- Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.
- Legg opp fisken med potetene, kantarellstuingen og sausen.
Tips: Du kan godt bytte ut kantarellen med annen skogsopp.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
94 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget84 POENG
Reinsdyrbiff med smak av norsk fjellheim og skog
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 grader.
Fjern sener og hinner fra kjøttstykket. Gni inn timian og pepper.
Brun stykket på alle sider i olje i noen minutter og overfør til en ildfast form. Stek i 16-20 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttstykket.
Ta ut kjøttet av ovnen og la det hvile minst 15 minutter før du skjærer det opp i pene skiver.
Du kan selvsagt også steke porsjonsbiffer i pannen. Gi dem gjerne noen minutters ettersteking i ovnen (ved 190 grader) samt den obligatoriske hvilen (5 minutter) før de serveres.
Fres bein og kjøttavskjær i smør. Overfør til en stor gryte eller kjele. Ha på vannet. Kok opp og skum av. Tilsett grønnsakene, tomatpuréen og urtene. La stå og trekke ved svak varme i minst tre timer. Sil den godt og frys ned i passe porsjoner.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG