- Ta butterdeigen ut av fryseren og la platene tines i ca 15 minutter.
- Sett på ovnen, rett temperatur er oppgitt på pakken.
- Rør halvparten av blåbærene og sukker til sukkeret er oppløst. Resten av blåbærene skal være hele.
- Kjevle butterdeigplatene lett og skjær hver plate i to.
- Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.
- Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker.
- Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker.
- Bland inn halvparten av de hele, friske blåbærene i kremen. Resten sparer du til pynt.
- Legg fire butterdeigskaker på fat eller asjetter. Ha rikelig med blåbærkrem på hver av dem.
- Pynt med de friske blåbærene og legg de fire andre kakene oppå som et lite lokk.
- Kakene må serveres straks.
TIPS: Ønsker du søtere krem bruker du mer sukker. Du kan gjerne pynte kakene med et melisdryss. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre bær.